© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İlk Elektrikli Feribot Hİzmete Giriyor

İngiliz feribot operatörü Red Funnel, 2025 yılı sonlarında Güney Sahili ile Wight Adası arasında ilk sıfır emisyonlu yüksek hızlı gemiyi sefere çıkarmayı planladığını doğruladı.

Deniz teknolojisi uzmanı Artemis Technologies'in (ATL) yardımıyla, Red Funnel'ın şu anda Red Jets 6 ve 7 tarafından işletilen Southampton-West Cowes rotası, sıfır emisyonlu, elektrikli e-foiling yolcu feribotunun (Artemis EF-24 Yolcu) eklenmesiyle geliştirilecek.  

Red Funnel, operasyonlarını karbondan arındırmak için bu teknolojiyi benimseyen diğer iki feribot operatöründen biri olacak.

Artemis EF-24 Yolcu uçağı yılda 3.700 tona kadar CO2e tasarrufu sağlayacak.

Ayrıca yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriğin kullanılmasıyla yıllık emisyon tasarrufu yaklaşık 4.150 ton CO2e'ye çıkarılacak.

Hava kirliliğini ve gürültüyü azaltmanın yanı sıra, tamamen erişilebilir yolcu feribotu, dalgaların üzerinden uçmak, gemiyi sudan çıkarmak, sürtünmeyi azaltmak ve yolcular için daha yumuşak, daha sessiz ve daha konforlu bir deneyim sağlamak için son teknoloji ürünü hidrofoil tahrik teknolojisini kullanacak.

Gemi, 2025 yılı sonlarında Red Funnel filosuna katılarak yolcu hizmetine hazır hale gelecek.

Red Funnel CEO'su Fran Collins şunları söyledi: "Bu, hem şimdi hem de gelecek nesiller için Wight Adası topluluğuna can damarı hizmeti sunmaya devam edecek sürdürülebilir ve çevre dostu bir filoya geçiş yolunda önemli bir adımdır.

“Önümüzdeki aylarda testler ve deniz denemeleri için ATL ile yakın bir şekilde çalışacağız. Ayrıca Yüksek Hızlı ekibimizin özel eğitimini de alacağız. Böylece önümüzdeki yıl filomuza Artemis EF-24 Yolcu uçağını eklemeye hazır olacağız.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER