© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İki gemiden ilki 2026' da teslim

Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping (EPS) için ilk çift yakıtlı LNG ile çalışan LRII tankerinin inşasına başladı.

China State Shipbuilding Corporation'ın (CSSC) bir yan kuruluşu olan Guangzhou Shipbuilding International (GSI), Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping (EPS) için ilk çift yakıtlı LNG ile çalışan LRII tankerinin inşasına başladı.

111.000 dwt'luk tankerin inşaatına 10 Eylül 2024'te başlandı. Tanker, EPS'nin 2+2 ham petrol ve çift yakıtlı LNG sistemine sahip rafine ürün tankerlerini içeren 2023 siparişinin bir parçası.

GSI tarafından bağımsız olarak tasarlanıp geliştirilen iki gemiden ilkinin 2025 ve 2026 yıllarında teslim edilmesi planlanıyor.

Tankerlerin uzunluğu 250 metre, gemi ortası genişliği 44 metre, yapısal draftı 14,7 metre ve çalışma hızı 14,5 knot olacak. GSI'ya göre, sıkı IMO TIER III emisyon standartlarını ve EEDI Enerji Verimliliği Endeksi'nin 3. Aşamasını karşılayacaklar.

Çin tersanesi, gemilerin aynı zamanda yüksek hıza, azaltılmış enerji tüketimine ve olağanüstü uyarlanabilirliğe sahip olacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER