© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İki Açık Deniz Rüzgarı gemisi teslimatı

Çin'in İlk İki Açık Deniz Rüzgarı SOV'unun İsimlendirme ve Teslimat Töreni

Shanghai Electric, 16 Ağustos'ta Çin'in Qidong üssündeki ZPMC'de gemi tasarımları, gemi inşa ve sistem çözümleri sağlayıcısı Ulstein'a göre iki servis operasyon gemisinin (SOV) birlikte isimlendirilmesi ve teslim edilmesini kutladı.

Gemi çifti, Ulstein Design & Solutions AS'nin iki farklı gemi tasarımına dayanıyor ve Çin'de açık deniz rüzgar endüstrisi için özel olarak tasarlanmış ilk gemiler olma özelliğini taşıyor.

Her iki gemi de optimum deniz tutuşu özellikleri için X-Bow ve X-Stern çözümleriyle tasarlandı.

Zhi Cheng 60, 72,6 m uzunluğunda ve 17,5 m genişliğinde bir ULSTEIN SX197 tasarımıdır. 60 kişiyi ağırlayabilir ve 400 m2'lik bir güverte alanına sahiptir.

Zhi Zhen 100, daha büyük ULSTEIN SX195 tasarımına dayanmaktadır. 93,4 m uzunluğunda ve 18 m genişliğinde, 100 kişiye kadar kapasiteye sahiptir ve toplam 620 m2 güverte alanına sahiptir.

Her iki SOV da ana tahrik sürücülerini, itici sürücüleri ve ana dağıtım sistemini barındıran son teknoloji ürünü bir batarya enerji depolama sistemi ve DC tabanlı bir Ortak Ana Tahrik Sistemi ile donatılmış olup, yüksek kapasiteli DP2 dinamik konumlandırma sistemlerine sahiptir.

Ayrıca gelişmiş yürüme-çalışma hareketi telafili geçitler, açık deniz vinçleri ve yüksek hızlı yardımcı tekneler de bulunmaktadır.

Shanghai Electric Rüzgar Enerjisi Şirketi Başkan Yardımcısı Liu Xiangnan, Ulstein, ZPMC tersanesi ve Shanghai Electric arasındaki yakın iş birliğinin projeler için güçlü bir temel oluşturduğunu söyledi.

“Shanghai Electric, Çin'deki açık deniz rüzgar türbinlerinin lider tedarikçisidir. Bu iki dünya standartlarındaki SOV ile müşterilerimize daha fazla değer katabileceğimize ve denizdeki meslektaşlarımıza daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayabileceğimize inanıyoruz,” diye belirtti Liu Xiangnan.

Ulstein tasarım ve çözümler AS'nin yönetici müdürü Runar Muren ise, "gemilerin Çin'deki yerel açık deniz rüzgar endüstrisinin sürdürülebilir gelişiminde önemli varlıklar olacağını" belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER