© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

ICS’den Hükümetlere Çağrı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), mürettebat değişikliği krizi nedeniyle denizde ve kıyıda 400.000 denizcinin mahsur kaldığını söyledi.

Çok sayıda denizci, dünya çapında ulusal hükümetlerin seyahatine getirilen COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle mürettebat değişikliklerinin gerçekleştirilmemesinden etkileniyor.

Denizcilik kurumlarından gelen aralıksız çağrılara rağmen, denizciler henüz 'kilit çalışanlar' olarak belirlenmemiş ve seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmamıştır.

Kıbrıs, Singapur, Filipinler, Hong Kong ve Cibuti gibi bazı ülkeler, mürettebatların ülkelerine geri gönderilmelerini kolaylaştırmak için kısıtlamaları kaldırdı. Ancak, birçok denizcinin devam eden çilesini çözmek için daha fazla şey yapılması gerekiyor.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası'na (ICS) göre, durum 400.000 denizcinin etkilenmesine neden oldu, sözleşmelerini aşan ve şu anda gemilere bağlı olan 200.000 işçi ve başka bir 200.000'i kıyıya çıktı.

Bu durum ayrıca, mürettebatsız gemiler yelken açamayacağı için tedarik zincirlerinin tıkanması riski taşıyor.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Guy Platten , devam eden kriz için açık bir çözüm olduğunu söyledi: düzenleyici onaylı 12 adımlı mürettebat değiştirme yol haritası. Platten;

“Çözümlerin paraya veya karmaşık müzakerelere ihtiyacı yok. Hükümetler şimdi bu protokolleri uygulamalıdır. Bürokrasi yoluna devam ederse, halihazırda denizde insani bir kriz haline gelen ve hızla ekonomik bir kriz haline gelen, zaten aşırı gerilmiş bir küresel ekonomi için ciddi sonuçlara yol açacaktır.'' dedi.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), ayrıca dünyanın dört bir yanındaki gemileri, devam eden mürettebat değişim krizine dikkat çekmek için 8 Temmuz'da 12.00'da limanda olduklarında düdüklerini çalmaya teşvik ediyor.

Eylem , COVID-19'un mürettebat değişiklikleri ve liderlerin ILO Küresel Zirvesi için bir araya geldiği gün tartışmak üzere 9 Temmuz'da İngiltere Hükümeti tarafından yürütülen kritik zirve toplantısından önce yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER