© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hyundai, Hanjin hisselerini H-Line'mi devredecek?

Morotoryum ilan eden Hanjin'i kurtarmak için harekete geçen Hyundai, Hanjin'in hisselerini H-Line devredeceği konuşuluyor

Hanjin shipping bilindiği gibi yakın bir geçmişte deniz sektöründeki krizden etkilenmiş, morotoryum ilan etmişti. Dünyanın sayılı denizcilik firmalarından olan Hanjin Shipping'i kurtarmak için yine bir Güney Kore firması olan Hyundai, Hanjin Shipping'i satın almak için faaliyete geçmişti.

Hyundai ve Hanjin arasındaki görüşmeler sürerken, yine bir büyük Güney kore firması olan H-Line'nin adı ortaya atılarak, Hanjin'in hisseleri satın alan Hyundai'nin elindeki hisseleri H-Line firmasına devreceği iddia edildi. Buna sebeb olarak da Hyundai'nin 2 Şubat 2016 tarihinde Hyundai Denizciliği H-Line firmasına satmış olduğu ileri sürülüyor.

H-Line kimdir?
2004 yılında, Güney Kore'de Kore Bulk Ltd Shipping Co adı ile kurulan ancak 2014 yılında adını H-Line Shipping olarak değiştiren. H-Line, Güney Kore'de en büyük demir çelik fabrikalarının ve termik santralların ham maddesini taşıyan ve Güney Kore devlet hisseleri ağırlıkta olan bir kuruluş.

H-Line'de Hyundai'nin yüzde 20, Hanjin'nin ise yüzde 22.3 hissesi bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER