© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

HOPAPORT?ta İlk yardım eğitimi verildi

HOPAPORT hizmetiçi eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. HOPAPORT?ta bu defa da İlk Yardım Eğitimi verildi.


HOPAPORT, Kurumsal yapısı ile sürekli kendini yenileme ve personelini de mevcuttan daha ileri bir noktaya taşıma adına hizmet içi eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

HOPAPORT?ta bu defa da İlk yardım eğitimi verildi. 2 gün süren ve İlk yardım eğitmeni Ufuk Sakınç tarafından verilen eğitimde ilk gün teorik, ikinci günde pratikte uygulamalı olarak temel ilk yardım bilgileri HOPAPORT personeline verildi.

Genel İlk yardım bilgilerinin yanı sıra Hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, Temel yaşam desteği, Kanamalarda İlk yardım, Yaralanmalarda İlk yardım, Yanık-donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, Kırık-çıkık ve burkulmalarda İlk yardım, Bilinç bozukluklarında İlk yardım, Zehirlenmelerde İlk yardım, Hayvan ısırmalarında İlk yardım, Göz, Kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, Boğulmalarda İlk yardım ve Hasta ve yaralı taşıma teknikleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

HOPAPORT İş sağlığı ve İş güvenliği Uzmanı Emine Gümüşkaya eğitimle ilgili şu bilgileri verdi. ?Bizim gibi işletmelerde 6331 sayılı iş kanuna göre her 10 kişiden 1 kişi ilkyardım sertifikası almak zorundadır. Bu kapsamda ilk defa şirket çalışanı 12 personelimize 2012 yılı Şubat ayında İlk yardım Eğitimini Artvin İl Sağlık Müdürlüğü personelleri vermiş olup belgelendirilmişlerdir. Bu defa da söz konusu belgelerin geçerliliği olan 3 yılın sonunda yenileme eğitimi ve belgelendirilmeleri ile ilgili ve yasa gereği Ada İlkyardım firmasından gönderilen İlk yardım eğitmeni tarafından HOPAPORT çalışanı 13 personelimize eğitim verilmesini sağladık.

Kurs sonunda Artvin İl sağlık müdürlüğü tarafından eğitime katılan personelimiz sınava tabi tutuldu. Sınavda başarı gösteren personelimize ilkyardımcı kartı verilecektir. İşletmemizde bu tür eğitimlere ara vermeden devam edilmektedir?.

Hayati Akbaş / HOPA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER