© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hopa Limanı’nda ÖTV-KDV’siz yakıt satışı

Termopet, Hopa Limanı’nda kiraladığı depolardan transit gemilere ÖTV ve KDV’siz yakıt satışına başladı.

Hopaport müşterilerinden olan Termopet, Hopaport Liman sahasında bulunan Tank Terminalinden kiraladığı tanklardan Yurtdışı sefer yapan Gemilere ÖTV-KDV’siz ve balıkçı teknelerine de ÖTV’ siz yakıt satışı yapıyor.

Gümrük Bakanlığı’nın, Termopet’in Hopa Gümrük Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimlerde Tank Terminalinden yurtdışı seferler için ÖTV-KDV’siz ve dahili de de ÖTV’’siz akaryakıt satışı konusunda girişimlerde gerekli şartların oluştuğunu görerek Transit ve dâhili ÖTV’ siz yakıt satışı iznini verdiğini belirtildi. Termopet Tank Terminal sahasında ofis temsilciliği yapan Deniz Dağıstanlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hopaport Liman sahası Tank Terminal alanında kiraladığımız tanklarımızdan yurtdışına sefer yapan Türk ve Yabancı bandıralı tüm gemilere ÖTV’ siz ve KDV’siz yakıt satışı yapılması konusunda yasal tüm izinler şirketimiz tarafından alınmıştır. Liman sahamızda bulunan tanklarda da yurtiçi ve yurtdışı yakıt satışı yapılması şartlarına uygun tüm düzenlemeleri yaparak denizcilik sektörüne hizmet vermeye başladık. Bu kapsamda Hopaport’a yük getiren ve götüren tüm gemilere ÖTV’ siz ve KDV’siz yakıt satışı yapmaya başladık” dedi.

Balık sezonunun açılmasıyla da Hopa Limanında yoğun bir Balıkçı teknesi trafiği yaşandığı ve bu teknelere de dahili ÖTV’ siz yakıt satışı yapmaya başlandığı ifade edildi.

Termopet’in ülke, bölge ekonomisinde ve denizcilik sektörüne hizmet vermek için yeni projeler daha geliştireceği de vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER