Hindistan, Süveyş Kanalı Kriziyle Başa Çıkmak için 4 Aşamalı Bir Plan Hazırladı
DÜNYAHindistan hükümeti, 'Ever Given' konteyner gemisinin Süveyş Kanalı'nı tıkamasıyla oluşan ekonomik krizle başa çıkmak için dört maddelik bir eylem planı hazırladı.
Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen, Liman, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Konteyner Taşımacılığı Hatları Birliği (CSLA) ve Hindistan İhracat Kuruluşları Federasyonu (FIEO) temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kargonun önceliklendirilmesi, navlun oranlarının kontrol edilmesi, gemilerin yeniden yönlendirilmesi ve limanlara danışmanlık verilmesi ile ilgili bir plan hazırlandı.
Ayrıca tüm Avrupa'da COVID-19 nedeniyle yaşanan bir dizi kilitlenmenin ardından, ürün tanker oranları neredeyse iki katına çıkarken, petrol fiyatları talep endişelerine göre % 4'ten fazla arttığı için plana çok ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.
Toplantıda, kanaldan geçişi bekleyen 200'den fazla geminin sıraya alındığı da kaydedildi; ve kanal temizlendikten sonra bile birikmiş yığının temizlenmesinin en az bir haftadan fazla süreceği düşünülüyor.
Kargoyu önceliklendirme planı kapsamında, FIEO, Deniz Ürünleri İhracat Geliştirme Kurumu (MPEDA) ile Tarım ve İşlenmiş Gıda İhracatı Geliştirme Kurumu (APEDA) gibi ticaret organizasyonları, öncelikli hareket olarak kargoyu, özellikle bozulabilir malları belirleyecek ve nakliye hatları ile çalışacak.
CSIA'dan, mevcut sözleşmelere göre navlun ücretlerinin karşılanacağı ve göndericilerden herhangi bir ücret artışı talep edilmeyecek.
Denizcilik Bakanlığından, düzenlemeleri hızlandırmak ve önümüzdeki yoğun dönemde verimli elleçlemeyi sağlamak için limanlara bir tavsiye vermesi de istendi.
CSLA aracılığıyla nakliye hatlarına ayrıca gemilerini Ümit Burnu üzerinden geçici olarak yeniden yönlendirmeyi düşünmeleri tavsiye edildi, ancak bu rota transit olarak 15 güne kadar sürebilir.
İlginizi Çekebilir