© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Hapag Lloyd UASC ile birleşiyor

Ünlü Alman taşımacılık devi Hapag-Lloyd, en büyük rakiplerinden Birleşik Arap Emirlikleri şirketi United Arab Shipping Company (UASC) ile birleşmeye hazırlanıyor


Almanya’nın ve dünyanın önde gelen deniz ve hava taşımacılığı şirketi Hapag-Lloyd, en yakın rakiplerinden United Arab Shipping Company (UASC) ile birleşiyor. Birleşmeye ilişkin bugün (21 Nisan Perşembe) akşam saatlerinde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Reuters’in aylık Alman dergisi Manager Magazin’den aktardığı habere göre son iki ayın en yüksek hisse oranlarına ulaşan Hapag-Lloyd ile UASC’nin birleşmesi, dünyanın en büyük dördüncü konteyner taşımacılığı şirketinin doğmasına yol açacak.

Yeni dev ortaklığın merkezinin Almanya’nın Hamburg şehrinde olacağı ve UASC’nin, yeni şirkette üçte bir hisseye sahip olacağı belirtiliyor.

Bu birleşmenin neden şimdi gündeme geldiğine ilişkin değerlendirmede bulunan uzmanlar, deniz taşımacılığı sektörünün uzun süredir sıkıntıda olduğunu, sektörde ancak büyük çaptaki varlıkların girişi ile bir canlanma yaşanabileceğini, dolayısıyla söz konusu birleşmenin, mantıksız olmadığı görüşünde.

Hapag-Lloyd, daha önce de Şilili taşımacılık devi Compania Sud Americana de Vapores (CSAV) ile Aralık 2014’de birleşmiş, böylece geçen yıl kârında sıçrama yapmıştı.

Bu arada, Hapag-Lloyd’un yüzde yirmi ile üçüncü büyük hissedarı olan Klaus Michael Kuehne, şirketin, tek başına gelişerek dünyada lider olması için yeterli büyüklükte olmadığını söyledi.

CSAV, halihazırda Hapag-Lloyd’un yüzde 31 oranında ortağı. Hamburg’un en önemli yatırım holdinglerinden HGV ise Hapag-Lloyd’un yüzde 21 hissesine sahip bulunuyor. UASC ise çoğunlukla Körfez ülkeleri devletleri tarafından kontrol ediliyor. UASC’yi kontrol eden Körfez devletleri arasında Katar da var.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER