© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Haliç Tersaneleri'nde Neler Oluyor?

TMMOB Mimarlar Odası Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersaneleri Haliç-Port projesi ile tehdit altına girdi.

15. yüzyıldan günümüze dek gelişerek varlığını sürdüren Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersaneleri olarak isimlendirilen tersanelerin bütünlüğü, Haliç-Port projesi ile tehdit altına girdi.

Dünya Mirası Listesi?ne aday olan ve aynı zamanda endüstriyel miras değeri taşıyan bu alanın geleceği belirsiz. Çünkü Haliç-Port projesinin ne olduğu tam olarak belli değil.

Kültürel, arkeolojik, teknolojik ve mimari bir değer olan Haliç Tersaneleri'nin son durumu, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenecek 'Haliç Tersanelerinde Neler Oluyor?' panel ve forumunda ele alınacak.

24 Mayıs Cumartesi günü Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Omacan yürütücülüğünde gerçekleştirilecek panelin konuşmacıları ise Doç. Dr. Gül Köksal (mimar, koruma uzmanı, Haliç Dayanışması Yürütmesi), Ferhat Acuner (gemi inşa mühendisi, GMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. İhsan Bilgin (mimar, Bilgi Üniversitesi) olacak.

Panelde, Doç. Dr. Gül Köksal 'Tarihi Haliç Tersanerinin Geleceği: Taksim Dayanışması' başlıklı bir sunum yaparken; Ferhat Acuner, 'Eğitim, Üretim ve Tasarım İşlevleri Açısından Haliç Tersaneleri; Dünü, Bugünü, Geleceği' üzerine odaklanacak. Prof. Dr. İhsan Bilgin ise 'Kentler ve Limanlar' üzerine aktarımlarda bulunacak.

Panelin ardından forum oturumu Behiç Ak moderatörlüğünde 15:45 - 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.



Tarih: 24 Mayıs 2014
Panel: 14.00-15.30
Forum: 15.45-18.00
Yer: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası Kemankeş Caddesi No: 31

Tel: 0 212 251 49 00

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER