© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Gulf Craft'ın yeni ortagı Dubai

Gulf Craft, yeni satın alınan yatların kayıt işlemlerini kolaylaştırmak için Dubai Denizcilik Otoritesi ile ortaklık kurdu

BAE merkezli tersane Gulf Craft, Gulf Craft alıcıları için deniz aracı kayıt ve lisanslama süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Dubai Denizcilik Otoritesi Limanlar, Gümrük ve Serbest Bölge Kurumu ile bir anlaşma imzaladı. 

Limanlar, Gümrükler ve Serbest Bölge Şirketi'ndeki Dubai Denizcilik Otoritesi, müşteriler için deniz taşıtı kayıt hizmetleriyle ilgili prosedürleri kolaylaştırmak amacıyla Gulf Craft ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı . Anlaşma, Dubai Denizcilik Otoritesi adına Dubai Denizcilik Otoritesi İcra Direktörü Şeyh Dr. Saeed bin Ahmed bin Khalifa Al Maktoum ve Gulf Craft adına Genel Müdür Yardımcısı Abeer AlShaali tarafından imzalandı.

Anlaşmaya göre, her iki taraf, Dubai'de deniz taşıtlarının kayıt altına alınması ve lisanslandırılması prosedürlerinin gerçekleştirildiği birleşik bir platform kurmak için iş birliği yaparak bu alandaki ortak çabaları artırmayı hedefliyor. Bu, müşterilerin Gulf Craft satış noktalarından deniz taşıtları satın almalarına ve bunları doğrudan Dubai Denizcilik Otoritesi'nin elektronik sistemi aracılığıyla, imzalanan anlaşmanın yasal çerçevesi tarafından yönetilen şekilde kaydetmelerine olanak sağlıyor.

Şeyh Said , Dubai Denizcilik Otoritesi'nin özel sektörle stratejik ortaklıkları geliştirmeyi amaçlayan çabaları yoğunlaştırma vizyonu ve stratejisine göre , Gulf Craft ile anlaşmanın imzalanmasının , müşteriler için prosedürleri kolaylaştırmaya yönelik hükümet direktiflerinin elde edilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı. Bu, BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Hükümdarı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum'un Dubai hükümetiyle iş yapan her bireye en iyi deneyimi sağlama direktifleriyle uyumludur. Şeyh Said, Dubai Denizcilik Otoritesi'nin Dubai'de faaliyet gösteren deniz araçları için lisans düzenlemesine ilişkin Otorite direktiflerini yerine getirmek için ortaklarla yakın bir şekilde işbirliği yapma taahhüdünü vurguladı. Bu, tüm ilgili kuruluşlar arasındaki işbirliğini artırarak ve gerekli tüm kabiliyetleri ve mekanizmaları destekleyerek yapılır. Deniz aracının tüm onaylı teknik özelliklerine uyumun doğrulanmasının ardından amaç, kullanıcılarının güvenliğini garanti altına almak için standartlara, gerekliliklere ve düzenlemelere uyumu sağlamaktır.

Gulf Craft Genel Müdür Yardımcısı Abeer AlShaali ise Dubai Denizcilik Otoritesi ile imzalanan mutabakat zaptının, müşterilerin memnuniyetini sağlarken aynı zamanda zamandan ve emekten tasarruf etmeyi hedefleyerek, kayıt, lisanslama ve teftiş gibi deniz taşıtlarıyla ilgili prosedürleri iyileştirmeyi ve kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.

Abeer AlShaali, Dubai Denizcilik Otoritesi'nin prosedürleri kolaylaştırma ve Gulf Craft'ı kendi adına hizmeti sağlamak üzere ortak olarak seçme, süreci basitleştirme ve doğrudan satış noktasından tamamlama çabalarını övdü. Bu ortaklığın Dubai'nin denizcilik sektörünün çekiciliğini artıracağını ve onu deniz yolcuları için tercih edilen bir destinasyon haline getireceğini ifade etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan süperyat üreticisi Gulf Craft, Majesty Yachts, Nomad, Oryx ve SilverCraft markaları altında 9,4 ila 47 metre uzunluğunda lüks yatlar üretiyor.

Gulf Craft Yatlarının Tarihi

Lüks yat üreticisi Gulf Craft, 1982 yılında BAE'nin Ajman kentinde kuruldu. Şirket, küçük fiberglas tekneler ve balıkçı tekneleri üreterek işe başladı ancak 1992 yılında Gulf Craft, Adora 53 motor yat üreticisinin lansmanıyla lüks yat pazarına girdi. Lüks yat üreticisi Gulf Craft, 1997 yılında 26M Majesty 86'yı piyasaya sürdü  ve başarısının üzerine 2003 yılında lüks yat ve süperyat bölümü Majesty Yachts'ı açtı. 2010 yılına kadar lüks yat üreticisi Gulf Craft, 30 metreden uzun 18 süperyatı 4 kıtaya teslim etti. Günümüzde lüks yat üreticisi Gulf Craft, BAE'de dört yeni yat üretim ve servis tersanesi ve Maldivler'de bir tersane işletiyor ve yılda 500 gemi üretme kapasitesine sahip olduğunu bildiriyor. Tek başına süperyat bölümü Majesty Yachts, Ocak 2015'te bir haftada üç süperyatı denize indirdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER