© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

G.Saraylı yelkencinin sessiz birinciliğinin öyküsü

Galatasaray Spor Kulübü yelkencisi Mehmet Duran DİNÇ, Türkiye Yelken Federasyonu 'nun 25-29 Ocak tarihleri arasında Turgutreis/Bodrum'da yapılan Yarıyıl Kupası'nda, Laser 4.7 sınıfı Junior klasmanında kazandığı birinciliğinin perde arkası...

2012 Yarıyıl Kupası Yelken yarışlarına hazırlanırken büyük amcasının vefaat ettiğini Galatasaray yelken kampında öğrenmiş ve cenazeye katılıp katılmayacağı sorulmuş, sporcu ise bu yarışların kendisi için daha önemli olduğunu ve büyük amcası için hazırlanacağını, takım arkadaşları ile kampta kalacağını bildirmiş.

"AMCA RAHAT UYU"

Mehmet Duran Dinç'in tüm yarış boyunca sessizliğini koruduğu ve 10 seri yelken yarışlarının sonucunda birinciliği kazandığında sadece "Amca, Rahat uyu...", "Daha bitmedi" dediği öğrenildi.

GS Yelken Şubesi Takım Kaptanı 'nın ve Başantrenörünün özel izni ile Galatasaray formasının altında sakladığı büyük amcasının fotoğraflı forması ile kürsüye çıkarak birincilik ödülünü aldığı öğrenildi. 

Dinç, birincilik ödülünü almaya kürsüye çıktığında fotoğraflı formada KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif DENKTAŞ 'ın olduğu görüldü. Bu sözlerin arından Dinç'in "KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif DENKTAŞ "ın küçük yeğeni olduğu anlaşıldı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Sayın Nazlı İMREN ise sporcu ile özel ilgilenerek, başarısının devamını beklediğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER