© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Gri Listeye Düşme Lüksümüz Yok

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreni’ne katılan Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündemdeki olayları ele alarak, denizcilik sektöründeki gelişmeler ve eğitim hakkında konuşma yaptı

 
Piri Reis Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreni’nde konuşan Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan, yarınların başarılı kurulabilmesi için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin kendine gelme süreci olduğunu söyledi. “15 Temmuz’u keşke yaşamasaydık” diyen Arslan, “Kangrenin daha da büyüyüp gelecekte başımıza belalar açmaması adına, o akşam önemliydi” ifadelerini kullandı.

Gri listeye girdik gireceğiz

Denizcilik sektöründe son 14 yılda önemli mesafeler kat edildiğini dile getiren Arslan, denizcilik anlamında son dönemde önemli başarılar kaydedildiğini, bunlardan en önemlisinin de kara listeden beyaz listeye geçiş olduğunu vurguladı. Bakan Arslan, “Bizim gri listeye düşme lüksümüz yok. Birilerinin canı yansa da, sektörün paydaşları hazır burada iken, bunun gereğini yapmak zorundayız ve yapacağız.” ifadelerini kullandı. Arslan, burada el birliği yaparak yanlışa düşmeme çağrısında bulundu.


Kriz dünyada en başta denizcilik sektörünü etkiledi

Tersaneciliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Arslan, “2008’e kadar olağanüstü bir dönem yaşadık. 37 tersaneden, bugün 77 tersaneye geldik. 2008 sonrası dünyadaki kriz en başta denizcilik sektörünü etkiledi. Çünkü denizcilik sektörü, uluslararası bir sektör olup, dünya ve Türkiye’de ki krizden daha çok bu sektörü etkiliyor” diye konuştu. Ayrıca Türkiye'deki kayıtlı gemi adamı sayısının 177 bine çıktığını belirten Arslan, Türkiye’nin, Çin'den sonra dünyada en çok gemi adamı yetiştiren bir ülke olduğunu ve bu durumun gurur duyulacak birşey olduğunu söyledi. Konuşma sonrası bakana günün anısına dair, Piri Reis Haritası’nı sembolize eden el yapımı bir tablo hediye edildi. Daha sonra Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.
 
Eğitimde taçlanma noktasındayız
 
Arslan, eğitimin taçlanma noktasına gelindiğini söyleyerek , “25 olan eğitim kuruluşu sayısının, bugün 122’ye çıktığını ve neredeyse 5 kat artmış olduğunu”, ifade etti.Bunun bir başka ifadesi olarak şu sözlerde bulundu: “denizciliğimizi fırtınalı sulardan kurtarmış olup ancak tekrardan fırtınalı sulara kapılmaması gerektiği için, hem yeni düzenlemeler hem de yeni yatırımlar yapmak zorundayız.Bu rakamları ortaya koyarken, tersane, yat limanı ve marina sayısının artışında bir çok kişinin katkısı var.Bakanlığın yaptıkları, bence teminattır.O teminattan yola çıkarak bugünden sonra daha çok şey yapmak zorundayız” dedi.
 
HABER: MELİS BOZKUŞ - KÜBRA ABİ
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER