© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Girişimci Yunan armatörlere ihtiyaç var

İzmir – Selanik arası denizyolu seferlerinin başlaması için cesur Yunan armatörler aranıyor.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir - Selanik arasında karşılıklı havayolu seferlerinin başlamasının ardından denizyolu seferlerinin de başlamasını beklediklerini belirtti.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir- Selanik arası denizyolu seferleri başlatmak istediklerini bunun için cesur, fedakar ve girişimci Yunanlı armatörlerin bu seferleri başlatması gerektiğini belirtti. İzmir ve Selanik’in birbirine çok benzer kardeş şehirler olduğunu belirten Demirtaş, “İzmir ve çevresinde çok sayıda kökeni Selanik olan vatandaşımız var. Denizyoluyla da seferler başladıktan sonra daha da yakınlaşacağız. İzmir üzerinden denizyoluyla başlayarak Selanik’e ve tren yoluyla Avrupa’ya ulaşan entegre taşımacılık geliştirmeliyiz. Ama bunun için vize sorunu konusunda daha fazlasını yapmalıyız. Nasıl Yunan adalarına girişte kapıda vize veriliyorsa, Selanik’e girişlerde de kapıda vize verilmeli. Bu 2 kent arasındaki ilişkileri daha da geliştirir. Ayrıca, Türkiye’de 600 Yunanlı firma var. Yunanistan’da ise, 20 Türk firması var. Bu da kafalarda hala bazı bariyerlerin olduğunu gösteriyor. Bunların bir kısmını yıktık, ama hala yıkmamız gereken bariyerler var.” dedi.
Selanik Ticaret Odası Başkanı Dimitris Bakatselos ise, vize konusunda AB’nin Schengen prosedürüne takıldıklarını, ama Türk vatandaşlarına daha kolay vize verilmesi için yaptıkları girişimleri sürdüreceklerini, daha fazla Türk işadamı ve turist ağırlamak istediklerini kaydetti.
Ayrıca Yunanistan’ın vize konusunda tekrar Dışişleri Bakanlığı’na gideceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER