© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Gemiden denize düşen tosunu deniz polisi kurtardı

Samsun'da gemiden denize düşen tosun, deniz polisi tarafından boynuna ip baplanıp, can yeleği takılarak botla kıyıya çekildi.

Uruguay'dan yola çıkan 'Poloris 2' adlı gemi 10 bin 334 büyükbaş hayvanla Samsun Limanı'na demirledi. Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarına götürülmek için kamyonlara yüklenen hayvanlardan biri denize atladı. 4 mil açığa kadar yüzen tosunu gören balıkçılar, deniz polisine haber verdi. Gemideki görevlilerle de temasa geçen ekipler, hayvanı kurtarmak için seferber oldu. Tosun, boynuna can yeleği geçirilip, iple bota bağlandı, daha sonra da kıyıya doğru çekildi. Sahile çekilip kumsala çıkarılan büyük baş hayvan ekiplere zor anlar yaşattı. Polis ve gemi personelinin güçlükle yere yatırıp bağladığı tosun, gemiden gelen iki görevliye teslim edildi.



Denize atlayan tosunu polisler kurtardı
Uruguay'dan bir şirket tarafından getirilen 10 bin 334 hereford cinsi büyükbaş hayvanın bulunduğu gemi, Samsun Limanı'na yanaştı. Hayvanların gemiden indirileceği sırada tosunlardan biri denize atladı. Çevredeki balıkçılar, denizde büyükbaş hayvan olduğunu görünce polise haber verdi. Deniz polisi ekipleri, kıyıdan yaklaşık 4 mil açılan tosunun kurtarılması için bölgeye gitti. Suya giren dalgıç polisler, tosunun boynuna önce can simidi, ardından ip bağladı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından büyükbaş kurbanlık, botla çekilerek Büyükşehir Belediyesi Mert Plajı mevkisinden kıyıya çıkarıldı. Polislere zor anlar yaşatan tosunu kaçmasını engellemek için gemiden gelen personel, ayaklarından bağladı. Tosun, ardından kamyonla götürüldü. Büyükbaş hayvanlar, daha sonra çevre illere nakledilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER