© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Gemide Kapı Çarpması 21 Milyon Dolara Mal Oldu

James Hausman yaşlı adam 280 günlük seyahate çıktığı gemide yaşadığı kapı kazasının ardından büyük bir tazminat kazandı.

 



61 yaşındaki James Hausman, gemide geçirdiği kapı kazasının ardından yüzünde yaralanmalar olması sebebiyle açtığı tazminat davasını kazandı.

James Hausman, karısı kızı ve kızının özel hocasıyla 2011 eylülünde Amerika'nın Seattle şehrinden kalkan M/S Amsterdam isimli gemiyle, Rusya, Çin ve Güney Asya ülkelerini kapsayan 280 günlük seyahate çıktı. Altın ve değerli maden satışı işi ile uğraşan Hausman, 26 Kasım 2011'de gemi Honolulu'ya yaklaşırken kamarasından çıkarak yüzme havuzuna doğru yürüdü. Gemi tayfasının ardından otomatik açılan kapılara vardığında, sensör arızasından ötürü kapı Hausman'ın kafasının sağ tarafına çarptı.  Kazanın ardından seyahatine devam eden Hausman’ın muayene sonucu yüzünde yaralanmalar ve diş kırıklığı olduğu tespit edildi. Yaşadığı kazanın ardından hafıza kaybı, baş dönmeleri, krizler geçirdiğini ve beyninde az da olsa hasar oluştuğunu iddia eden adam gemi firmasına tazminat davası açtı.

Hausman'ın avukatı Rick Friedman, Hausman’ın kazadan beri devam etmekte olan krizler geçirdiğini ve çalışma hayatının bitttiğinin altını çizdi.

 Holland America firması ise olayın  bir kaza olduğunu ısrar etti. Firma, mahkemenin kararının aşırı olduğunu ve indirime gidilmesini talep etti. Ayrıca mahkemenin verdiği kararı temyize götüreceklerini belirttiler.

 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER