© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Fırsatçılığın Böylesi! Bilet Fiyatlarını 2 Katına Çıkardılar...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) okuyan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler isyan etti. Öğrencilerin aktardığına göre; Filo Denizcilik ve Akgünler Denizcilik gibi Kıbrıs ile Türkiye arasında düzenli olarak seferler gerçekleştiren firmalar bilet fiyatlarını ikiye katladı, öğrenciler isyan etti.

KKTC'de okuyan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, yetkililerin Covid-19 hastalığı nedeniyle alınan önlemler çercevesinde yurtları kapatmasına, anavatana veya bölgede barınacak yer bulmaya zorlandıklarını söyleyerek, sosyal medya hesapları üzerinden mağduriyetlerini dile getirdiler.

KKTC'de okuyan binlerce öğrenci memleketlerine ve ailelerine kavuşmak istiyor.

Bilet Fiyatlarına İsyan Ettiler! 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında Türkiye ve KKTC’nin karşılıklı olarak uçuşları askıya aldığını bildirmişti. Öğrencilerin aktardığına göre; Uçak biletleri iptal edilen öğrencilere, alternatif ulaşım olan feribot ile Türkiye'ye dönecekleri söylenildi. Ancak öğrenciler Kıbrıs -Türkiye arası feribot bilet fiyatlarının 2 katına çıkarıldığını, ayrıca 8 saat sürecek bu yolculuk sırasında herhangi birinin Covid-19 virüsü taşıması halinde diğerlerinin de etkileneğini ve bu durumun ülkemiz için de çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirttiler.

Öğrenciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor ve yetkililerden yardım talebinde bulunuyorlar. Biz de bu durumu T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mızın bilgisine sunuyoruz, memleketlerine ve ailelerine sağlıklı bir şekilde kavuşmak isteyen öğrencilerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini umuyoruz.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER