© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Fethiye'de Karton Tekne

Fethiye'de Karton Tekne

Muğla'ya bağlı Fethiye ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen karton tekne yarışması, Göcek D-Marin tarafından gerçekleştirildi. Yarışmada karton teknelerin kıyasıya mücadelesi renkli görüntülerle sonuçlandı. 

Her yıl kasım ayının ilk haftasında yapılmasına rağmen bu yıl ekim sonunda D-Marin tarafından düzenlenen karton tekneler yarışmasında, renkli görüntüler ortaya çıktı. D-Marin sahilindeki yarışmaya, aralarında yabancıların da bulunduğu 10 takım katıldı. Ana malzemeler D-Marin tarafından verilirken, yarışmaya katılanlar yanlarında getirdikleri malzeme ve aletlerle önce 4 saat boyunca karton tekneler yaptı. Ardından tekneler denize indirildi. 10 takım arasından bu yıl ilk kez D-Marin ekibi birinci oldu. İngiliz Nigel Dean ekibi ise ikinciliği elde etti. Üçüncülük Seçgin Admin takımına gitti. En iyi tasarım ödülünü, Güzel Tekne Dalı'nda bu yıl Seçgin Admin ekibi kazandı. Dereceye girenler, çeşitli içecekler ve plaketle ödüllendirildi. 

Ödül töreninde konuşan D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan; "Karton Tekneler Yarışması, marinacılık ve yatçılıkla uğraşan bir yerin yapılabileceği etkinliklerin en güzelinden bir tanesi. Çünkü insanlar 3-4 saat gibi bir sürede kendi teknelerini yapıyorlar. Bu tekneler iki kategoride değerlendiriliyor. Birincisi estetik güzelliği, ikincisi ise denizdeki yarış parkurunu bozulmadan sağlıklı bir şekilde tamamlayacak kondisyona sahip olması. Dört saatlik bir çalışma sonucunda, keyifli ve heyecan dolu bir yarış oldu. Ben katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Keyifli saatler geçirdik. Bu yıl seyirci olarak da yoğun katılım oldu." dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER