© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Fas ile Denizcilik Anlaşması İmzalandı

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği görüşmeleri kapsamında iki ülke arasında Denizcilik Anlaşması 03 Haziran 2013 tarihinde Fas?ın Rabat şehrinde imzalandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından imzalanan anlaşmada denizcilik ve limancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, deniz emniyeti ve güvenliği konularında işbirliği yapılması, deniz çevresinin korunması gibi konuları içeriyor.

Söz konusu anlaşma iki ülke arasındaki denizcilik ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde güçlü bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Denizcilik anlaşmasının yürütülmesi, hedefine ulaşması için ortak teknik bir komite de oluşturulacak. Bu komite anlaşma maddelerinin yansımasını takip ederek düzenli aralıklarla toplanacak.

Diğer yandan İzmir Limanı ile Fas?ın Kazablanka limanları arasında kardeş liman ilişkisi kurulması ve karşılıklı taşımacılığın geliştirilmesi yönünde ivedilikle çalışmalara başlanması konusu Bakan Yıldırım tarafından önerilmiş ve Fas tarafınca memnuniyetle karşılanmıştır.

Demiryolu taşımacılığı ve sivil havacılık konularının da yer aldığı Fas görüşmelerine Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka iştirak etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER