© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Erdoğan’dan Metin Kalkavan'a istihdam fırçası: "Benimle pazarlık etme"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şûrası'nda iş adamlarına istihdamı artırın çağrısı yaptı. Erdoğan’ın işsizliğe çözüm için söylediği bu öneriye karşılık;Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın denizcilik sektörünün sorunlarını öne sürmesi ve bir de vergi kolaylığı sağlanmasını istemesi üzerine Erdoğan, Metin Kalkavan’ı azarlayarak "Benimle pazarlık etme" dedi

TOBB Ekonomi Şûrası, daha önceki sektörel ve bölgesel şûralardan bağımsız olarak düzenlendi. Şuraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada iş adamlarına istihdamı artırın, işsizliğe karşı siz de taşın altına elinizi koyun çağrısını yaptı.

İşsizlik için çözüm önerilerinin konuşulduğu şurada gündeme bomba gibi bir haber düştü. İddiaya göre şurada Erdoğan’ın istihdamı artırın çağrısına karşılık iş adamı Metin Kalkavan vergi indirimi isteyince fırça yemekten kurtulamadı.
Metin Kalkavan, Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istihdamı artırırız ama bize vergi kolaylığı sağlanmasını istiyoruz ve denizcilik sektörünün sorunlarının da çözülmesini istiyoruz demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sinirlerine hakim olamadı ve iş adamına “Benimle pazarlık etme” dediği öne sürüldü.
Metin Kalkavan’ın bu şartlar altında bile hala taşın altına eline koyarak sorumluluk alamamasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, denizcilik sektörüne geçmişte verilen ÖTV'siz yakıt desteklerini anımsattı bu dönemde yapılan çağrının pazarlık konusu edilmemesini istedi ve Deniz Ticaret Odası başkanı  Metin Kalkavan'ı azarladı.
 




 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER