© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Ercan Candan, İlk hedefim tersaneler

İ:lk iş hemen hazır olan, çok çabuk harekete geçirilecek tersaneler meselesini masaya yatırmak

Seçimde Meclis'e girmeye hak kazanan AK Parti adayı Ercan Candan, polemiklerden uzak, seviyeli bir seçim çalışması yaşadıklarını kaydetti.


Candan, "Diğer partilerin adayları da polemiğe girmediler. Bundan dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Ereğli, Alaplı ve köy halkımız bizlere bir teveccüh gösterdi. Bizler de bu teveccühe bu güvene layık olmaya çalışacağız." dedi.

12 Haziran Seçimleri'nde AK Parti ikinci sıradan milletvekili adayı olan ve seçim sonrasında Meclis'e gitmeye hak kazanan Prof. Dr. Ercan Candan, bugün ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Adem Öztürk, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının başında konuşan İlçe Başkanı Adem Öztürk, seçim çalışmalarının alınan sonuca yansıdığını ve kendilerine gösterilen özgüveni boşa çıkartmayacaklarını söyledi.

Ercan Candan da konuşmasında, kendisine desteklerini esirgemeyen partililere ve özellikle bölge halkına teşekkür etti. Candan, 12 Nisan'dan bu yana yaklaşık 2 aylık zaman zarfı içinde birçok köyde birçok köylü ile selamlaştıklarını ve onların dertlerini dinlediklerini, her gittikleri yerde de Ak Parti ve kendi çalışmaları hakkında bilgi vererek, kimseyle polemiğe girmeyeceklerini söylediklerini kaydetti.

İLK OLARAK TERSANELER MASAYA YATIRILACAK

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ercan Candan, öncelikli çalışmalarının tersaneler bölgesinde olacağını söyledi. Candan, şöyle dedi:

"İlk olarak kafamızda olan projemiz, ben geldiğimden bu yana aynı şeyi söylüyorum. Hemen hazır olan, çok çabuk harekete geçirilecek tersaneler meselesini masaya yatırmak. Zannediyorum yeminden sonra tersaneler konusunda neler yapabileceğimizi masaya yatıracağız. Bu çalışmalarda tersane yöneticileri ile bir araya gelerek, bizim üzerimize hükümet olarak ne düşüyor, bu konuda bir acil eylem planı hazırlayacağız. Bu planı alternatifli şekilde hazırlayacağız. Buradan başarıya gitme yollarını arayacağız.

"YOLLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Çalışmalarımızın diğer kapsamı içerisinde Kandilli yolu var. Onlar son derece mağdurlar. Bu meseleyi biliyorum ve hemen çözülmesi gerektiğinin de farkındayım. Çaylıoğlu'ndan Subaşı'na kadar olan kısım var. Onu acilen çözmemiz gerekiyor. Orada yol var diyemeyiz. Oradaki yola ancak patika diyebiliriz. Patikayı bir an önce yola çevirmemiz gerekiyor. Bunlar çok aciliyet gösteren çalışmalar. Bizim yapacağımız çalışmaların başında 1 işsizlik, 2 alt yapı. İşsizlik konusunda tersaneler bölgesi, diğer yandan da alt yapı konusunda yolların yapımı için çalışmaları yapacağız.

OSB İYİLEŞTİRME ÇALIŞAMALARI YAPILACAK

Organize Sanayi Bölgesi'nin yapım aşamasında bulunmadığım için çalışmaların ne durumda olduğunu da bilmiyorum açıkçası. Ama şu an da ki durumda yatırımcıların bu bölgeye gelmelerini sağlamak adına çalışmalarımızı yapacağız. Yatırımcılarla görüşüp burada yatırım yapmalarını sağlamaya çalışacağız. Kıyıcak tarafından geçen yolun da bir an önce asfaltlanması için çalışmaları hızlandırmak istiyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER