© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

En Çok Kaptana İhtiyaç Var!

İzmir Deniz Ticaret Odası olağan meclis toplantısı 28 Ağustos 2012 Salı günü saat 17.00?de gerçekleşti.

İzmir Deniz Ticaret Odası olağan meclis toplantısı 28 Ağustos 2012 Salı günü saat 17.00?de gerçekleşti.   Toplantıda konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, sektördeki personel sorununa değindi.

Dologh konuşmasında, ?Şu anda sektörde üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri olan eğitim. Denizcilik sektörü personel sorunu ile karşı karşıya bulunyor. Sektör büyük oranda iyi yetişmiş zabitan sıkıntısı yaşıyor? dedi.

Sorunun önemini rakamların da ortaya koyduğunu kaydeden Dologh, şunları söyledi: ?Günümüzde gemi adamı açığı 7 bin civarında. En çok gereksinim duyulan gemi adamı ise kaptan, başmühendis, güverte ve makine zabitleri olarak sıralanıyor. Gemi personeli açığının kapatılması için bu alanda eğitim veren üniversite, yüksekokul ve denizcilik liselerinin sayısının ve kalitesinin artırılması gerekiyor.?

Dologh, ?Denizcilik Sektörü Bilgilendirme ve Kariyer Seçimi Toplantıları? başlatacaklarını, ilkinin kasım ayında gerçekleşeceğini, işbirliği için İl Milli Eğitim Müdürlüğü?ne yazılı başvuruda bulunduklarını söyledi, çalışmanın fikir babası olan Başkan Vekili Kaptan Bülent Onural?a teşekkür etti. Dologh, projenin ayrıntılarıyla ilgili ise özetle şunları söyledi: ?Proje kapsamında İzmir?de lise çağındaki çocuklarımızın meslek seçimi öncesinde sektör temsilcilerinin katılımıyla öğrencilerin sorularının yanıtlanacağı bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda denizcilik sektöründe bölgemizde faaliyet gösteren firma ve kuruluşların insan kaynakları yapıları, altyapıları ve faaliyet alanları anlatılacak.?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER