© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

DTO Kalkavan?la ?Yola Devam? Dedi

Deniz Ticaret Odası?nın dün yapılan seçimlerinde ipi göğüsleyen Metin Kalkavn öncülüğündeki grup oldu. Rakibi Salih Zeki Çakır?ın bin 715 oy aldığı seçimde Kalkavan 2 bin 135 oy aldı.

Deniz Ticaret Odası?nın tarihindeki en çekişmeli seçimin galibi 11 senedir odanın başkanlığını yürüten Metin Kalkavan Grubu oldu. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda seçmenin akın ettiği DTO binasında yapılan seçimde son ana kadar değişik görüşler tartışılırken sandıkların açılmasıyla birlikte seçimin rengi büyük ölçüde belli olmaya başladı. Seçime beyaz listeyle giren Metin Kalkavan öncülüğündeki grup toplam 41 komiteyi kazanırken Salih Zeki Çakır öncülüğündeki grup ise 5 komiteyi kazandı. 1 komitede de her iki adaya da eşit oy çıkınca buradan her iki gruptan da isim seçilmesine karar verildi.

Rekor katılım
Dün yapılan seçime katılan aday sayısının oda tarihinde bir rekor olduğu ifade ediliyor. 8 bine yakın üyesi olan odada 4 bine yakın seçmen oy kullanmak için sandığa gitti. Bu % 45 ila % 50 arası bir rakama denk geliyor. Daha önceki seçimlerde ortalama % 8 ila % 10 arası katılım gerçekleşiyordu.



Ulaş KIROĞLU

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER