© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

DTO Başkanını arıyor

Deniz Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken sektörde sessizlik var gibi görünmesine karşılık, Deniz Ticaret Odası’na başkan olmak isteyenlerin, başkan adaylığı çalışmaları derinden derinden sürüyor

Deniz Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken sektörde sessizlik var  gibi görünmesine karşılık, Deniz Ticaret Odası’na başkan olmak isteyenlerin,  başkan adaylığı çalışmaları derinden derinden sürüyor.
Deniz Ticaret Odası başkanı olmak isteyen adaylar, Ankara yollarında, kimi Cumhurbaşkanından, kimi başbakandan icazet alma peşinde.
Deniz sektörü ise,  Deniz Ticaret Odası’nın yönetiminden şikayetçi. Hatta Deniz Ticaret Odalarının İstanbul  merkezli olmasından kurtulmasının ve her bölgenin Deniz Ticaret Odası’nın bağımsız olma zamanının geldiğine inanıyor.
Bu istek özellikle İzmir ve Bodrum bölgelerinde daha yüksek.  
DenizTicaret Odası’nın halen işbaşındaki yönetiminin denizcilere faydası olmadığını öne sürenler, Deniz Ticaret Odası’nın kurulması üzerinden neredeyse 35 yıl geçmesine rağmen, Odanın üyelerine faaliyet belgesi, kapasite raporu gibi önemli belgeleri veremediğine işaret ederek, bu belgeler için ayrıca bağlı oldukları Ticaret Odası veya Sanayi Odasına başvurduklarını ifade ettiler. Piri Reis Üniversitesi’nin bağlı olduğu TUDEV Vakfı’nın deyim yerindeyse Deniz Ticaret Odası’nı sömürdüğünü dile getiren denizciler,  DenizTicaret Odası’nın paralarının büyük kısmı, Piri Reis Üniversitesi’ne aktarılıyor oradan nareye gittiği belli değil. Ayrıca Oda yöneticilerinin yaptığı yurtiçi veya yurt dışı gezilerinin masrafları Odadan karşılanmasına karşılık denizcilere ne faydası var anlamış değiliz.  Bizler sadece odaya para ödüyoruz. O kadar. Ya bu yönetim tamamen değişmeli ya da odalar İstanbul’dan ayrılıp bağımsız olmalı dediler.
Yönetimin tamamen değişmesini isteyenler, Deniz Ticaret Odası’nın başına, genç dinamik, iyi tahsil görmüş, sadece kendini değil sektörü düşünen birinin gelmesi gerektiğini söylüyorlar.
Geçen seçimler kıl payı başkanlığı kaçıran kapt. Salih Zeki Çakır’ın seçimler sonrası pasif kaldığını dile getiren denizcilerin gönlünde yatan isim ise GİSBİR de kendini ispatlamış olan Murat Kıran.
Denizciler, ‘Deniz Ticaret Odası’ başlığı adayları halen belli olmamasına karşılık, bu yaz ortalarında sürpriz isimler de ortaya çıkabilir görüşündeler.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER