© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Dragon Bot Yarışları Başladı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "2'nci Dragon bot yarışları" liman içinde start aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Valiliği tarafından düzenlenen dragon bot yarışmalarına 10 kürekçi ile 1 davulcudan oluşan 56 takım katıldı. İlk kez bota binen bazı yarışmacıların heyecanlı olduğu gözlenirken, Samsun'a Moğolistan, Gine, Somali, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan eğitim almaya gelen öğrenciler de yarışmacılar arasında yer aldı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, yaptığı açıklamada, bu yıl 2'ncisi yapılan dragon bot yarışmasına, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın destek verdiğini söyledi.

Yarışmaların yağmur altında olmasına rağmen katılımın memnun edici seviyede olduğunu belirten Özyurt, "Amacımız burada vatandaşlarımızı spora teşvik etmek. Dragon bot yarışları ilimizde büyük ilgi gördü. Önümüzdeki ay içinde tekrar yapılmasını amaçlıyoruz. Böylece vatandaşımızın sevdiği sporu yapmasını sağlayacağız. Spor için çok önemli etkinlik" diye konuştu.

Gine ve Moğolistan'dan Samsun'a gelen yabancı öğrenciler Mahamoudu Duarte ve Chinkhuu İkhbayar, yarışmadan büyük keyif aldıklarını ama kazanamadıkları için üzüldüklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER