© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

DP world, Yeni gemileri hizmette

İki yeni konteyner gemisinin hizmete alma töreni Çin tersanesi Changhong'da gerçekleşti.

Grubun basın servisine göre, gemiler kabotaj operatörü Unifeeder'in (DP World'ün denizcilik hizmetleri bölümünün bir parçası) filosuna katılacak.

Sapphire 5300 projesinin "Navios Utmost" ve "Navios Unite" konteyner gemileri, Uzak Doğu Madras Ekspres Servisi (FME) ve Asya Körfez Hindistan Servisi (AGI) olmak üzere iki Unifeeder konteyner servisine hizmet verecek.

Gemiler kompakttır ve optimize edilmiş bir gövde şekline sahiptir. Kargo elleçleme verimliliğini artırmak, işletme maliyetlerini azaltmak ve yakıt verimliliğini artırmak için en son teknolojilerle donatılmıştır. Böylece Navios Utmost gemisinin önerilen rotalarda kullanılması, operatörün yılda yaklaşık 1,7 ton bunker yakıtından tasarruf etmesine olanak sağlayacak. Grup, bunun karbon emisyonlarını %15 ila %20 oranında azaltacağını söyledi.

Sapphire 530 gemilerinin kompakt tasarımı aynı zamanda manevra kabiliyeti sağlar ve iç terminaller dahil küçük limanlara girişe olanak tanır.

Unifeeder'in, yakıt olarak metanol kullanmaya teknik olarak hazırlanan besleyici gemiler için 2024 yılında uzun vadeli zaman kiralama anlaşmaları yaptığını ve enerji verimli teknolojilere yatırım yapmak için MPC Container Ships ile stratejik bir ortaklığa girdiğini de sözlerine ekledi.

Besleyici operatörü Unifeeder (1977'de Danimarka'da kuruldu) Kuzey Avrupa, Akdeniz, Hindistan yarımadası, Asya, Orta Doğu ve Afrika'da mal taşıyor. Unifeeder'ın filosu, tehlikeli kimyasallar da dahil olmak üzere çoğu kargo türünü taşıyan, kapasiteleri 350 ila 1.600 TEU arasında değişen 36 konteyner gemisinden oluşuyor.



Bermuda'da kayıtlı olan armatör Flex LNG Ltd, yaklaşık 97 milyon dolarlık net kârla 430 milyon dolarlık yeni finansman sağlamayı tamamladı.

Flex LNG Management AS Mali İşler Direktörü Knut Traaholt, yeniden finansmanın cazip koşullarla başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
24 Eylül'de şirket, Flex Aurora (resimde) ve Flex Ranger LNG tankerleri için 270 milyon dolarlık yeni banka finansmanı sağladı ve önceki 375 milyon dolarlık kredinin tamamını geri ödedi.

3 Ekim'de LNG tankeri Flex Endeavour için 160 milyon dolarlık yeni bir kiralama anlaşması imzalandı.
Flex LNG şu anda 13 LNG tankeri işletiyor ve mali tabanını güçlendiriyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER