© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Dostluk Kupası İçin Yarış

Dostluk kupası için yarış.

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı. Bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen yarış, Kadir Has Üniversite önünde başladı.

Yarış, Rahmi M. Koç Müzesi önünde son buldu. Dostluğun kazandığı 6. Haliç Kupası'nda bu yıl biriniliğe ulaşan ekip, Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu.

İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen 6. Haliç Dostluk Kupası kürek yarışları bu yıl Kadir Has Üniversitesi önünden başladı, Rahmi M. Koç Müzesi önünde son buldu.



Dünyanın en prestijli sportif yarışları arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde, yarışçılar dakikada ortalama 32 kürek çekti. Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, dakikada 32 kürek çekerek yarışmayı 7 dakika 26 saniyede tamamladı.

Prof Dr. İnan; "Dostluk kupası yarışlarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyoruz."

Kadir Has Üniversitesi ile 6 yıl önce Haliç Dostluk Kupası Yarışı'nı başlattıklarını aktaran Koç Üniversite Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Koç Üniversitesi olarak sporun her dalına büyük önem verdiklerini, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra spor aktivitelerinde bulunmalarını desteklediklerini aktardı. Bu tür etkinliklerin Haliç'in canlanmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Umran Inan, " Öğrencilerin özverili, hevesli ve disiplinli çalışmaları ile bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da aynı heyecanla devam edeceği inancını taşıyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.



Prof. Dr. Aydın; "Bu sadece sportaif bir faaliyet değil"
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın şöyle konuştu, "Türkiye'de iki üniversite arasında gelenek haline getirilen ve her yıl düzenlenen tek kürek yarışını gerçekleştirmekteyiz. Bizim için bu etkinlik üniversite gençliği ve spor adına barış ve dostluğa yapılan vurgu açısından büyük önem taşımaktadır. Yılda bir kez yapılan bu yarış, sadece sportif bir faaliyet olarak görülmemeli. Türkiye'nin iki güzide üniversitesi arasındaki kapsamlı işbirliği, dostluk ve yaratıcı rekabetin de bir yansıması olarak algılanmalıdır. Bu yıl 6. kez gerçekleştirilen bu yarışta öğrencilerimize, bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür ederken, benzer etkinliklerin diğer üniveristeleri de kapsayacak şekilde artarak sürdürülmesinin önemini vurgulamak isterim."



22 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da Kadir Has Üniversitesi önünde başlayan ve Rahmi M. koç Müzesi önüne kadar süren 2 bin 200 metrelik parkurda, Koç Üniversitesi Kürek Takımı'nı; Şirin Ezgi Elmas (Dümenci), Caner Çelik, Furkan Camcı, Kaan Kanlı, Abdullah Salih Budan, Tuna Can Taner, Berke Ataseven, Ali Osman Taşçı, İbrahim Durul Koca oluşturdu. Kadir Has Üniversitesi Ekibi'nde ise; Ayten Kübra Aksoyer (Dümenci), Yavuz Ali Oğuz, Özgür Borazan, Levent Örge, Ozan Demirdelen, Berk Emre Şişik, Savrun Kanay, Cihat Yasin Sevinç, Buğra Kaan Akyazı dostluk kupası için kürek çekti. 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER