© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Denizlere Çöp Atma, Hayallerini Kirletme Projesi

Yumurtalık ilçesinde, "Denizlere çöp atma, hayallerini kirletme" projesi kapsamında su altı polisi ve üniversite öğrencileri denizdeki atıkları topladı.

İlçe Emniyet Amirliğine bağlı toplum destekli polisler tarafından başlatılan proje kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü'nden 22 öğrenci, liman yakınlarından denize girdi. Bir süre suda kalan polis ve öğrenciler, çok sayıda katı atık topladı.

Proje hakkında bilgi veren Komiser Bilgehan Yıldız, halk sağlığını tehdit edecek atıkları temizleyerek, yaz sezonunda temiz bir tatil imkanı sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Belediyenin de projeye büyük destek verdiğini anlatan Yıldız, "Bir hafta boyunca yaptığımız çalışmalar sonucunda liman ve deniz içindeki otomobil lastiği, pet ve cam şişe, eskimiş balık ağları ve plastik poşet gibi çok sayıda katı atığı topladık" dedi.

ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Çekiç ise çalışmada görev alan öğrencilerin hem doğayı temizlediklerini hem de derslerinin bir parçası olan dalgıç eğitimini pratik olarak yaptıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER