© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Denizle arakadaş olmayı öğreniyorlar

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Kara Tepe Kampı'nda kalan sığınmacılara yüzme dersi veriliyor.

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Kara Tepe Kampı'nda kalan mülteciler, kaçış sırasında hayatlarını 'boğularak' kaybetmemek için yüzme dersi alıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, Lifeguard Hellas adlı sivil toplum örgütünün başlattığı girişim ile, yüzme dersi verilen sığınmacılara, can kurtaranlar tarafından sadece yüzme değil denizle ilgili 'kötü anılarının üstesinden gelmeleri' öğretiliyor.

SIĞINMACILARIN YÜZDE 60'I ÇOCUK
Örgüt, her gün kamptaki 50 ile 70 arasında çocuğa denizde yüzdürüldüğünü belirtiyor. Kampta yaşayan 1500 mültecinin yüzde 60'ı çocuk.

'ONLARI SUYA ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Sığınmacılara yüzme dersi veren eğitmenlerden Lia Stavropoulou, çocuklarla birlikte katettikleri gelişmelere ilişkin "Önce onları anneleri zorluyor. Biz burada onları suya alıştırmaya çalışıyoruz. Onları denize sokmayı başardık" dedi.'YAPTIĞIM

YOLCULUK AKLIMA GELİYOR, GÖZYAŞLARIMI TUTAMIYORUM'
Suriyeli sığınmacı Fatma Hariri ise, yüzme derslerinin kendisine hissettirdiklerini "Elhamdülillah Yunanistan'dayım. Çok mutluyum. Yolculuk boyunca denizde, çok ağladım. Şimdi de bazen ağlıyorum. Buraya geldiğim zaman yaptığım yolculuk aklıma geliyor ve gözyaşlarımı tutamıyorum" ifadeleriyle özetledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER