© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Denizkızı İçin 14. Kez Toplandılar

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) öncülüğünde 14. Kez düzenlenen ?Ulusal Denizkızı Kongresi? Yeditepe Üniversitesi?nde başladı.

Denizcilik alanında farklı disiplinlerde yetişen öğrencileri biraraya getirerek onlara daha okul sıralarındayken birlikte çalışma fırsatı sunan ?Ulusal Denizkızı Kongresi?nin 14.sü Yeditepe Üniversitesi?nde start aldı. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi?nde düzenlenen kongreye değişik üniversitelerden biraraya gelen öğrencilerin yanı sıra sektörden çeşitli isimler de katılım gösterdi. Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) Eski Başkanı Hasan Haliloğlu kendilerinin geleceği tasarlamak amacında olduklarını, abilerinin ve ablalarının başlattığı bu geleneği 14 yıldır bu nedenle sürdürdüklerini söyledi.

"14. Kez Düzenlenmesi Başarısını Gösteriyor"

Kongrenin açılışına katılan Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, etkinlikten övgüyle söz ederek 14. kez yapılıyor olmasının kongrenin başarısını gösterdiğini söyledi. Konuşmasında sektörde yaşanan sıkıntılara değinen Kolay şunarı söyledi: ?Biz sektör olarak tamamen dünyaya endeksliyiz. Navlun artarsa gemi talebimiz artacak ve gemi sanayimiz de yükselecek. Son yıllarda dünya ticareti % 10 bile artış göstermiyor. Hem denizcilikte hem de gemi inşa sanayinde donanımlı personel sıkıntısı yaşanıyor. Hala her şeyi yapan adamlar aranıyor.?

Konuşmaların ardından kongreye katılan ve bugüne kadar kongreyi destekleyen kişilere plaket verildi.

29 Haziran Cumartesi gününe kadar sürecek olan kongre süresince sektördeki pek çok konu, uzman ismlerin katılımıyla masaya yatırılacak.









Ulaş KIROĞLU

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER