© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Denizin mucizesi İstiridye

Afrodizyak diye bilinen istiridye günümüzde, tarımdan, balıkçılığa, temizlikten, kozmatik sanayine kadar her alanda hayatımızda

Antik çağlardan gğnğmüze afrozdizyak özelliğinden dolayı vaz geçilemeyen bir besin maddesi olan İstiridyenin içinde yüksek oranda çinko (testosteron üretimi için gerekli bir mineral) vardır. Amerikan ve İtalyan bilim insanlarından oluşan bir ekip, midye, deniz tarağı ve istiridyede cinsel hormonları yükselten iki çeşit aminoasit bulunduğunu ispatlamış.

Şimdilerde istiridye kabuğu da tarımdan kozmatik sanayine kadar her alan da karşımıza çıkyor. Bakın toz haline getirilen İstiridye kabuğu nerelerde, nasıl kullanılıyor?

İstiridye Kabuğu Tozu; Meyve ve Sebzelerin, Kuru Bakliyatların, Yumurta Kabuklarının; zirai ilaç artıklarından, klordan, sebze parlatıcılardan, balmumundan, bakterilerden, mantarlardan, mikroorganizmlardan ve mikroplardan Ekolojk olarak temizlenmesini sağlar. Tamamen doğal bir dezenfektandır. 

Satın aldığımız meyve ve sebzelerin üzerinde aşırı kullanılmış çeşitli zirai ilaçların kalıntıları bulunabilir.

Yiyeceklerimizi temizlemek için iyice yıkıyoruz ama bu yeterli olmuyor. Bir kiloluk paketler halinde satılan Bizimde üretimini yaptığımız istiridye kabuğu tozu işte bu durumda bize yardımcı oluyor.

Bir kase suyun içine bir ölçek koyuyoruz ve 5 dakika bekliyoruz ardından sebzelerimizi meyvelerimizi bir süre içinde bekletiyoruz. Böylece yiyeceklerimiz çeşitli bakterilerden, zirai ilaç kalıntılarından kurtuluyor ve rahatlıkla yiyebiliyoruz.

Çabuk çürüyen, buruşan, küflenen ve kuruyan sebze ve meyvelerin yıkamış halinde raf ömrünü ve buzdolabında bekleme süresini 2 katın çıkarır, besinlerin diri ve canlılığını korumasını sağlar.

İstiridye Kabuğu Tozu; Et, tavuk, balık, karides, midye gibi gıdaların yüzeyine yerleşen mikroorganizmaları yok eder.

Yapılan bir araştırmada, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Karadeniz?den elde edilen istiridye kabukları ve deniz kabuklarının aktif tozları ve muadili olan endüstriyel ürün, çilek, kayısı, şef-tali ve domates üzerine (maddelerin 1g / L sulu çözeltileri kullanılarak) uygulandı.

On yedi gün boyunca, hiç işleme tabi tutulmamış ve aktif tozlarla işleme tabi tutulmuş çilek'te incelendi. elde edilen sonuç, Karadeniz istiridye kabuğu tozunun çileğin uzun süreli dayanıklılığında diğerlerinden daha etkili olduğunu açıkça gösterdi.

Tavukçulakta, İstiridye kabuğu tozunun görevi, Bol yumurtlayan tavuklarda, yumurta kabuklarinin daha sert bir yapiya kavusmasini saglayarak, yumurtanin kirilma özelliginin ortadan kaldirilmasi, kabugun sertlesmesinin saglanmasi, ve yumurta tavugunun gereksinimi olan kalsiyum ihtiyacinin İstiridye Tozu kullanimi ile alinarak, özellikle kuluçka döneminde olusabilecek ölümlerin önlenmesine yardimci olmaktir.

Kısacası İstiridye kabuğu tozu;
-Taze sebze ve meyve dezenfeksiyonunda
-Taze sebze ve meyvelerin üzerlerindeki zirai ilaçların arındırılmasında
-Taze sebze ve meyvelerin raf ömürlerinin uzatılmasında
-Kuru bakliyatlardaki zirai kalıntıların arındırılmasında
-Yumurtaların kabuklarının dezenfeksiyonunda
-Et, tavuk, balık, midye, karides, salyangoz gibi gıdaların yüzeylerindeki mikroorganizmaların arındırılmasında
-Her çeşit mutfak ekipmanlarının dezenfeksiyonunda
-Her çeşit yüzeyin dezenfeksiyonunda
-Doğal afetlerde şüpheli içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunda
-Deniz ve nehir sularının arıtılmasında
kullanılmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER