© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Deniz Tutkunları Denizcilik Belgesi Alacak

Balıkesir Burhaniye'de Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Amtör Denizcilik Kursu'na katılan 22 kişi uygulama eğitimi için İskele Yat Limanında bir araya geldi.

Uzun yol kaptanı Burhan Demirhan?ın öğretmenliğini yaptığı 6 haftalık kursu tamamlayan amatör denizciler, tekneyle denize açılarak manevra ve yanaşma eğitimi aldı. Kursun sonuna gelindiğini anlatan Burhan Demirhan, öğrenilenlerin uygulamasını yaptıklarını anlattı.

Denizciliği öğrendiklerini anlatan kursiyerler de, bundan böyle daha rahat denize açılacaklarını söyledi. Kursiyer Ali Sunar, ?Bugün İskele Mahallesi limanında arkadaşlarla buluştuk. Amacımız, katıldığımız kaptanlık kursunun uygulamasını burada yapmak. Gördüğünüz gibi uygulama yapıyoruz. Yarından itibaren amatör denizci belgesi alacağız. 24 metreye kadar tekneleri kullanabileceğiz. Buradaki amacımız, bizler sahil kasabasında yaşıyoruz. Denize karşı sevgimiz var. Bu kurs sayesinde denize daha rahat açılacağız. Bu kursu açan arkadaşlara teşekkürler? dedi.

Kurs öğretmeni Uzun Yol Kaptanı Burhan Demirhan da, ?Uzak yol kaptanıyım. Bugün burada bir aylık kursu sonlandırdık. Akabinde, öğrendiklerimizin uygulamasını yapıyoruz. Elimizde 4 buçuk metrelik bir tekne var. Daha büyük de olabilirdi. Ama bu ideal diye düşündük. Bununla açılıyoruz. Manevramızı yapıp yanaşıyoruz? dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER