© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Deniz taşlarından hediyelik eşya

Nesrin Aksaç (50), denizden topladığı taş, midye ve kumlardan yaptığı 15 çeşit hediyelik eşyayı satarak ailesine katkıda bulunuyor.

Taştan bebek, kaplumbağa, buzdolabı süsleri yapan Aksaç, aynı zamanda taşların üzerine güzel resimler ve figürler işleyerek cilalayıp satıyor. Midye, kum ve taşı kullanarak takı çeşitleri, kalemlik, cetvel gibi çeşitli eşyalar yapıp sattığını belirten Aksaç, saksılara resim, albümlere, cam şişelerin üzerine Alanya Kalesi figürlerini de yapıyor. Topladığı taş, midye ve kum ile hediyelikleri genelde kış aylarında yapan Aksaç, yaz aylarında da satıyor.

Alanya Belediyesi tarafından İskele de kendisine tahsis edilen yerde satış yapan Aksaç, aynı zamanda ressam olduğunu söyledi. 3 TL?den 50 TL?ye kadar hediyelik çeşitlerinden yerli ve yabancı turiste satan Aksaç, ?Kışın yaptığım ürünlerden elimde kalmazsa yaz aylarında da yapıyorum. Kocam 16 yıldır emekli. Kocama katkı da bulunuyorum. En azından kocama yük olmuyorum. Evde oturup televizyon başına oturacağıma bu işle meşgul olup, hem aileye katkıda bulunuyorum, hem de vakit geçiriyorum.? dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER