© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Deniz Taşımacılığının Teknolojik çalıştayı

“Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı çalıştayı gerçekleşti

Çalıştayda gelecekte denizcilik teknolojisinde hangi teknolojilerin ön plana çıkacağı konularının yanı sıra dijital dönüşüme dikkat çekildi.

Türk Armatörler Birliği tarafından düzenlenen “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı
çalıştayı Sheraton Grand Ataşehir'de gerçekleşti. Açılış konuşmalarını Türk Armatör Birliği (TAB) ARGE ve İnovasyon Komite Direktörü Prof. Selma Ergin, TAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Oral Erdoğan yaptı.

Çalıştaya İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Kaptanoğlu, Cihan Ergenç, Cengiz Kaptanoğlu, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoglu ve birçok armatörün yanı sıra sektör paydaşları katılım sağladı. 

Prof. Dr. Selma Ergin konuşmasına emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Ardından çalıştayın amacının Türk deniz taşımacılığının teknolojik gelişim dönüşüm modelini ortaya koyacak olan stratejik süreci başarmak ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Selma Ergin’in ardından sözü TAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce aldı.

Son açılış konuşmasını ise Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Oral Erdoğan gerçekleştirdi. Oral Erdoğan, “İnsan gücünü yetiştirirken çok yönlü olmasına imkan yaratmalıyız” diyerek denizcilik sektöründe de böyle bir yaklaşımın sergilenmesi gerektiğine ve dolayısıyla teknolojik gelişmenin etkisinin önemine dikkat çekti.

“IMO ve AB’nin deniz taşımacılığının teknolojik gelişmedeki yeri” üzerine sunumunu gerçekleştiren Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, denizcilik sektörünün stratejik etkilerini oluşturulan kuruluşlar üzerinde durdu. En önemli
kurum olarak da Birleşmiş Milletler’in olduğuna dikkat çekti. BM’nin 9. 13. ve 14. maddesinin denizclik sektörü üzerinde etkili olduğunu ifade eden Melikoğlu, bir diğer etki olarak IMO’nun 2030 yılına kadar teknolojinin geliştirilmesi ve iklim değişiklikleri üzerinde durduğunun bilgisini paylaştı. Avrupa Birliği’nin de denizcilik sektöründe çok etkili olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER