© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Deniz, kadınların objektifinden fotoğraflandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü kapsamında düzenlen ‘Cumhuriyet Kadınlarının Kalbindeki Deniz’adlı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda kadınların objektifinden çekilen deniz fotoğrafları yarıştı.

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin düzenlediği ‘Cumhuriyet Kadınlarının Kalbindeki Deniz’adlı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen  41 kadın fotoğrafçının katıldığı yarışmada, deniz temalı 200’e yakın eser yarıştı. Yarışmanın sonunda, ilk 3'e giren fotoğraflar ile sergilenmeye değer fotoğraflar belirlendi.
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, "Cumhuriyetin kadına verdiği değeri dikkate alarak düzenlediğimiz bu yarışmayı, deniz teması ile bütünleştirdik. Bu yarışmayı Derneğimiz ve İMEAK DTO İzmir Şubesi işbirliği ile gerçekleştirdik. Kadınlarımızın çok güzel fotoğraflar çekmek için büyük emek harcadığını görmek bizi mutlu etti. Gelecek yıl Türkiye'nin her yerinden daha fazla kadın fotoğrafçının yarışmaya katılımını arzuluyoruz” dedi.
Bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirileceği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER