© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Deniz çöplerinden heykel yaptılar

Sahillere vuran plastik çöplerden heykeller yapıldı.

BD’nin Oregon eyaletinde bir sanat projesi için sahillere vuran plastik çöplerden heykeller yapıldı. Projeyle denizlerdeki kirliliğine de dikkat çekilmesi amaçlandı. Bu güzel balık heykeli kıyaya vuran çöplerden yapıldı. Ancak ABD’nin Oregon eyaletinde hayata geçirilen proje sanattan fazlasını amaçlıyor.

Heykele daha yakından bakıldığında plastik nesnelerin karşımından oluştuğu görülüyor: Oyuncaklar, diş fırçaları, şişeler, lastikler, sandaletler, sepetler. Hepsinin ortak noktası Oregon kıyılarından toplanmış olması.

Plastik çöpler bir sanat eserine dönüşmeden önce temizlendi ve renklerine göre ayrıldı. Gönüllüler son beş yıl içinde kıyıdan topladıkları 17 ton çöpü işledi.

Washed Ashore adlı projenin yaratıcısı ve ana sanatçısı Angela Haseltine Pozzi, heykellerin tasarımı ve figürlerin yüzü gibi zor bölümlerin oluşturulmasında çalıştı.

Heykel parçalarının bir araya getirilmesinde çalışan gönüllüler de yaratıcı sürecin bir parçası oldular. Bu faaliyetleri sayesinde kendi lüks yaşam tarzları konusunda kafa yormaya ve daha az atık üretmenin yolları konusunda düşünmeye başladılar.

Tamamlanmış sanat eserleri denizlerdeki plastik atık sorunu ve denizlerin eko sistemlerinde yarattığı tahribata dikkat çekmek için ABD turnesine çıktı. Hali hazırda turne kapsamında 15’er farklı heykelden oluşan 3 farklı sergi bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER