© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

DEFAV'ın Öğrenci Rantı Fos Çıktı!

DEFAV İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri üzerinden rant sağlıyor.

DEFAV'ın; denizcilik dünyasının önde gelen isimlerinin bağışları ile yaptırılan İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampüsü'nde yer alan 616 kişilik öğrenci yurdunu öğrencilere aylık 380 TL karşılığında kiraladığı ortaya çıktı. Ayrıca yurda kayıt yaptıran öğrencilerden 380 TL de depozito alınıyor.

Kuruluş amacı; İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine burs vermek, mezun olanlardan akademik kariyer yapmak isteyenlere akademik katkı ve mali imkan sağlamak olan DEFAV'ın bağışlarla yaptırılan yurt için ücret uygulaması oldukça tepki alıyor.

Yurda Talep Yok

Yurt ücretlerini yüksek bulan bir çok İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencisi ise uygulamadan oldukça rahatsız ve yurdu tercih etmiyorlar. Öğrenci yurdunun neredeyse % 90'ının boş olması yurda talebin olmadığını gösteriyor.

İsmini vermek istemeyen bazı öğrenciler ise arkadaşları ile ortak ev kiralamanın daha uyguna geldiğini söyleyerek yurdun fazla tercih edilmediğini ifade ediyor. 

Okul mezunu kaptanlar ise; biz öğrenciyken üste harçlık alıyorduk yorumunu yapıyorlar.

?Binali Yıldırım? İsmi Verilmişti

2011 yılında Ulaştırma, Deniziclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın isminin verildiği öğrenci yurdu 2011 yılında yine Bakan Yıldırım'ın katılımı ile açılmıştı.


Filiz YÜKSEL / Deniz Ticaret Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER