© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Dearsan Tersanesi Aziz Yıldırım'ın

Gemi inşa sanayinde bir çok projeye imza atan Baki Gökbayrak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Tuzla Merkezli Dearsan Tersanesi'nin yüzde 100'ü Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a satıldı.

Gemi inşa sanayinde bir çok önemli projeye imza atan Baki Gökbayrak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı, Tuzla Merkezli Dearsan Tersanesi'nin hisselerinin tamamı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a satıldı.

Baki Gökbayrak'ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde askeri gemi inşa projelerine ağırlık verecek olmasından ötürü hissesini 30 milyon dolara Aziz Yıldırım'a devretmek için anlaştığı öğrenildi. Yapılan sözleşmeye göre, Baki Gökbayrak ve diğer ortakların hisselerin devri için ön anlaşma yapıldığı ve önümüzdeki günlerde ise hisse devrinin yapılacağı kaydedildi.

Baki Gökbayrak, Türkiye'de gemi inşa sanayinden çekilerek, Türkmenistan'a kurduğu tersane ile Türkmenistan Deniz Kuvvetleri'ne ve diğer Türk Cumhuriyetlerine askeri gemi inşa işlerine yoğunlaşacağı ifade ediliyor.

Oldukça Geniş Kapasiteli

1980 yılında kurulan DEARSAN GEMİ İNŞAAT SANAYİ A.Ş, kuruluş tarihinden bu yana muhtelif tip gemi inşa faaliyetlerine devam ediyor. Tersanede Aquila sınıfi römorkör ile birlikte değişik tonajlarda kimyasal tanker inşası yapılıyor. Ayrıca askeri projelerede imza atan Dearsan Tersanesi Türk Deniz Kuvvetleri'ne Yeni Tip Karakol Botu inşa ediyor.

DEARSAN Tersanesi, sahip olduğu,126 m uzunluğundaki kızak, 15 bin 342 metre kapalı gemi inşa sahası, 15 bin 871 metre açık alanı ve 3 bin metrelik kapalı depolama alanı ile aynı zamanda muhtelif tipte 9 adet gemi inşa etme yeteneğine sahip.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER