© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cosco'nun yeni planı Çinli turistlere kruvaziyer turu

Çinli dev Cosco şirketi Yunanistan'ın Pire limanındaki yeni iskelesinin açılışını gerçekleştirdi.

284 metre uzunluğundaki yeni iskele, 250 metre uzunluğundaki kruvaziyer gemilerine bir yer daha sağlayacak. Cosco'nun planları arasında iseÇinli turistleri direkt uçuşlarla Atina'ya getirip, Pire limanında kruvaziyer gemileri ile tatile çıkarmak yer alıyor.
Yeni iskelenin açılışı için Yunanistan'a gelen Cosco Grubunun Başkanı capt. Xu Lirong "Çin ve Uzak Doğu'da kruvaziyere büyük ilgi olduğunu ve Çinli turistlerin yurtdışı kruvaziyer turizmine büyük ilgi gösterdiğini" ifade etti. Lirong, "Kruvaziyer gemileriyle tatiller, Çin'de yeni moda.Benzer şekilde Yunanistan'da da tatil yapmak moda oldu. Artık Çinliler Yunanistan'ı daha iyi tanıyor ve Yunanistan binlerce Çinli turistin tercih ettiği tatil ülkesi konumunda." ifadesini kullandı.
Cosco aynı zamanda ilk aşamada üç ve daha sonra son model altı kruvaziyer gemisini ağarlayabilecek yeni iskeleyi de Pire limanında geliştirmeyi planlıyor. Cosco grubu başkanı bu konuda Yunan hükümeti ve yetkili kurumlardan da destek istedi.
Pire limanından kruvaziyer gemileriyle her yıl geçen turist sayısı 1 milyonu bulurken, Cosco'nun kısa vadede hedefi bu sayıyı 1.5 milyona ve uzun vadede ise 3 milyona çıkarmak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER