© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Çin’de yine kaza: İki konteyner gemisi çarpıştı

Doğu Çin Denizi’nde bu sefer de iki büyük konteyner gemisi çarpıştı, çarpışan gemilerden Maersk’e ait Safmarine Meru’da yangın çıktı, mürettebat tahliye edildi

Çin’in Doğu Çin Denizi kıyılarındaki Ningbo limanı açıklarında, Danimarkalı deniz taşımacılığı devi Maersk’e ait Safmarine Meru ile bir Alman denizcilik şirketine ait Northern Jasper adlı bir başka konteyner gemisi çarpıştı. Çin’in Kore yarımadası yakınlarındaki Qingdao limanından, Ningbo’ya doğru hareket halinde iken meydana gelen çarpışmada, Safmarine Meru’da yangın çıkması üzerine geminin 22 kişilik mürettebatı tahliye edildi.

Önceki gün Ningbo limanının 120 deniz mili doğusunda meydana gelen olay sonrası, her iki gemi mürettebatı tahliye edilerek kıyıya çıkarıldı. Northern Jasper’ın mürettebatına da sağlık müdahalesi yapıldığı, ancak mürettebatta ciddi bir yaralanma olmadığı belirtildi. Maersk’in Deniz Taşımacılığı Yönetimi Başkanı Palle Brodsgaard Laursen, mürettebatın herhangi bir ciddi yara almadan kazadan kurtulmuş olmasından dolayı sevincini ifade ederken, denizcilerin emniyette olduğunu kaydetti.



Safmarine Meru’nun bulunduğu yerde demir attığı ve yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangının kontrol altına alındığı, ancak herhangi bir ateş görülmediği belirtilirken, çıkan dumanın, yangının için için devam ettiğini gösterdiği ifade ediliyor. Laursen, yangının tamamen söndürüldüğünü söylemek için henüz erken olduğunu, ancak yangının kargoya sıçramaması ve tamamen söndürülmesine odaklandıklarını kaydetti.

2006’da inşa edilen ve Hong Kong bayrağı taşıyan Safmarine Meru, 4650 TEU’luk konteyner taşıyabiliyor. Kaza sırasında geminin, 400’den daha az tam dolu konteyner taşıdığı açıklandı.

2009’da inşa edilen ve Liberya bayrağı taşıyan Northern Jasper ise 8400 TEU’luk konteyner taşıyabiliyor. Northern Jasper, Alman denizcilik firması Norddeutsche Reederei NAV’a ait.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER