© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Çin Bağlantısını Güçlendiren Gemi

Çin bağlantısını güçlendiren gemi.

RMS Queen Mary 2İngiltere-Çin deniz bağlantılarını güçlendirmek için, Şanghay ticaret misyonunaev sahipliği yapıyor. 50. maddeden sonra Çin günlerine yüksek profilli ticaret misyonu tetiklendi.

İngiltere Denizcilik ve Uluslararası Ticaret Departmanı,  İngiltere Denizcilik ve Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) küresel denizcilik işletmesi için komple bir paket sunan, Dünya Denizcilik Merkezi olarak İngiltere'yi teşvik etmek için Mart ayının sonunda Şanghay'a benzersiz üç günlük ticaret misyonuna öncülük edecek. Denizcilik ve Liman Bakanı John Hayes MP ve Ticaret Bakanı Mark Garnier MP de dahil olmak üzere her iki ülkenin üst düzey sanayi ve hükümet liderleri katıldı. Görev, Doğu Asya turu sırasında RMS Queen Mary 2'nin Şanghay ziyaretiyle aynı zamana rastladı. İkonik gemi denizcilik, limanlar, denizcilik ve ticaret hizmetleri alanlarında İngiltere'nin mükemmeliğini tanıtmak için kullanılacak ve birçoğu Çin'i ilk kez ziyaret eden denizcilik sektörünün öncü şirketlerine ev sahipliği yapacak.

Denizcilik UK Başkanı David Dingle CBE, "İngiltere ve Çin dünyanın önde gelen denizcilik güçlerinden ikisidir ve bu ticaret misyonu iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek ve her iki pazar için fayda sağlamak için tasarlanmıştır" diyor.

"İngiltere, 50. Maddeyi tetiklediğinde ve Avrupa Birliği dışındaki bir geleceğe bakarken, denizcilik sektörünün Brexit'in başarısını sağlamasında benzersiz ve kritik bir rolü bulunuyor. İhracat artışını ve dünya ülkelerindeki iddialı ticaret anlaşmalarını imzalama kararıyla deniz endüstrisi 'Küresel Britanya'yı gerçek yapmak için eşsiz bir fırsata sahiptir ve bunu yapmaya hazırdır.

İngiltere ve Çin arasındaki ticaret ve yatırım ilişkileri son yıllarda derinleşti ve ziyaret sırasında DenizBankı Birleşik Krallık ve DİT, İngiltere ve Çin için yeni deniz ticareti ve yatırım fırsatlarını belirlemek için Pudong Yeni Bölgesi ile işbirliği yapacak. "

Carnival UK Yönetim Kurulu Başkanı David Dingle şunları ekliyor: "Önemli sayıda İngiliz şirketi zaten Çin ile çalışıyor ve bu ilişkilerde yeni başlıklar açmaya ve başkalarına başlamak için sabırsızlanıyoruz."

 Şangay ziyaretini takiben, İngiltere Denizcilik Başkanı ve Denizcilik ve Liman Bakanı, Hong Kong'u Hong Kong Armatörler Birliği ile görüşmek üzere ziyaret etti.

Misyon sırasında kurulan değerli ilişkiler, kişisel Londra Uluslararası Nakliye Haftası (LISW) davetlerini Çinli endüstri liderlerine genişletme planları ve LISW sırasında oluşturulan ilişkileri geliştirmeye devam etmek için bir 'Business Lounge' oluşturulması ile daha da güçlenecektir. Misyon ve diğer ülkelerle.

Brexit başarısı için deniz

Avrupa Birliği'nden ayrılan İngiltere, dünyanın en heyecan verici, dinamik ve en hızlı büyüyen ekonomileri de dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkeleriyle yeni ticaret anlaşmaları yapma fırsatı bulacak.

Denizcilik endüstrisi uluslararası ticaretin motorudur ve etkinleştirirken, diğer denizcilik sektörleri Brexit'in başarısı için kendi ihracatlarını artırmaya karar verdikçe, İngiltere denizcilik endüstrisi İngiliz mallarını İngiliz gemilerinde ve dünyanın geri kalanına sunmaya hazırdır. İngiltere limanları. 



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER