© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cevap ve Düzeltme

Sitemizde 27.04.2017 günü yayınlanan “DTO Başkanını Arıyor” başlıklı habere ilişkin cevap ve düzeltme metni aşağıda verilmiştir

 
CEVAP VE DÜZELTME

 
Deniz Ticaret Gazetesi isimli internet sitenizde 27.04.2017 Perşembe günü yayınlanan “DTO Başkanını Arıyor” başlıklı haberinizde “Piri Reis Üniversitesinin bağlı olduğu TÜDEV Vakfı’nın deyim yerindeyse Deniz Ticaret Odasını sömürdüğünü dile getiren denizciler, Deniz Ticaret Odasının paralarının büyük kısmı Piri Reis Üniversite’sine aktarılıyor oradan nereye gittiği belli değil.”  şeklinde  bir  haber  yapılmıştır. Haber doğru değildir.

Haberde yer  alan  ve  yukarıda  aktarılan ifadeler Üniversitemiz tüzel  kişiliğini  hedef  alan, hukuka aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan, Üniversitemizin kişilik haklarına saldıran haksız, dayanaksız ve gerçeğe  aykırı  suçlama  ve  beyanlardır.

Üniversitemiz kamu kurumu niteliğine haiz bir vakıf üniversitesi olup; yasal olarak kamu ve bütçe denetimine tabidir.  Bu denetim süreci; iç denetim/YMM, YÖK denetimi ve bağımsız denetim olarak üç aşamada gerçekleşmektedir.  Bütçesi usul ve yasalara göre yönetilmektedir.

Bu nedenle 27.04.2017 tarihli “DTO Başkanını Arıyor” başlıklı haberde yer alan ve  Üniversitemiz hakkındaki haksız, dayanaksız ve asılsız isnatlar sorumlu  yayıncılık  anlayışı  ile de  bağdaşmamaktadır. Bu yanlışın derhal düzeltilmesi, cevap düzeltme konusu yazının derhal yayından kaldırılması ve cevap ve tekzip metnimizin ana sayfanızda kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında 1 hafta süreyle yayınlanması gerekir.   

 Üniversitemiz adına kişilik haklarının ihlalinden ve hukuka aykırı her türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır.  

Kamuoyunun bilgisine sunulur.  

T.C. Piri Reis Üniversitesi
Adına
Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER