© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cep telefonu ile idare edilen yat denizde

Bandırma Tatlısu Köyü'nde bulunan tersanede üzerine helikopter inebilen ve cep telefonuyla kumanda edilebilen, "Egeria" adlı lüks yat denize indirildi.

Egeria Yachts'ın Bandırma'daki tersanesinde üretilen yatın denize indirilme töreninde konuşan Altunbaş Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Altunbaş, Türkiye'nin en büyük yatına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Altunbaş, yatların üzerine helikopterle inilmesine yasak getiren mevzuatı anlamsız bulduğunu anımsatarak, "Türkiye lüks yatları ülkemize çekeceğ ine yasak getirerek herkesi şaşırtıyor"dedi.

Altunbaş bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin yerli ilk bandrollü süperlüks yatını teslim aldık. Üzerine helikopter inebilen yat, lüks yat üreticisi Egeria Yacht tarafından üretilerek bize teslim edildi. Bandırma'daki tersanede 5 yıllık bir imalat sürecinde gereçekleşen yat, gerçek bir konfor ve teknoloji harikası. 50 yıldır turizm sektöründeyim. Yata çok büyük bir yatırım yapıldı. Hiçbir masraftan kaçınılmadı. Daha denize inmeden yurt içinden ve dışından satın alma talepleriyle karşılaştım. İstediğim fiyatı yakalarsam satmaktan çekinmem"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER