© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cenova açıklarında petrol sızıntısı

İtalya'nın kuzeybatı kıyılarında, geçen hafta bir rafinerideki arızadan sonra çevreye yayılan petrol sızıntısının Akdeniz'e ulaşmasından dolayı acil durum alarmı verildi

Akdeniz'in kuzeyindeki ünlü turistik tatil beldelerini kapsayan İtalyan ve Fransız Riviera'sını da tehdit eden petrol sızıntısı, geçen hafta pazar günü İtalya'nın Cenova kenti yakınlarındaki bir petrol rafinerisinde yaşanmıştı. Sızıntıdan sonra yüzlerce ton petrolün Polcevera Nehri'ne karışması, büyük bir çevre felaketine yol açmıştı. Nehir yoluyla ilerleyen petrol tabakasının Akdeniz'e ulaşmasıyla çevre felaketinin boyutu daha da büyüyecek. Petrolün Fransız ve İtalyan Riviera'sına ulaşması, bölgede tam turistik sezon arifesinde büyük bir ekonomik sıkıntının yaşanmasına da yol açacak. 

 
Cenova sivil savunma memuru Gianni Crivello, "Ne kadar miktar petrolün denize ulaştığını henüz tespit edemediklerini" söyledi. Cenova Belediye Başkanı ise sızan petrolü toplamakta başarılı olduklarını belirtirken, İtalya Taşımacılık Bakanı Graziano Delrio, "Durumun kontrol altında olduğunu" kaydetti.
 
Sızıntıyı önlemede söz konusu nehre konulan bariyerler de etkili olurken, sağanak yağışların aniden bastırmasının, bu çabaları olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ancak bugün yeni bariyerler de olay yerine yerleştirilmiş durumda. 


 
Öte yandan İtalyan yetkililer, iki kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğindeki sızıntı tabakasının, yavaş yavaş Fransız Riviera'sına doğru hareket ettiğinin tespit edildiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER