© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Cankurtaranlar Yarıştı Turistler Şaştı!

Antalya?nın Kemer ilçesindeki otellerde cankurtaranlık yapanlar, Ayışığı Plajı'nda yarıştı.Cankurtaranlar yarışmada turistler tarafından ilgi ile izlenirken bazı cankurtaranlar ise yarışmaya erken bıraktı.

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB), Kemer Belediyesi, Redbull, TURÇEV ve Sualtı Federasyonu işbirilği ile yapılan yarışmaya katılan cankurtaranlar hem karada hem de denizde zorlu etapları tamamlayarak dereceye girmek için yarıştı. Ayışığı Plajında bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği yarışmaya katılan 16 cankurtaran ilk etapta 400 metre yüzdü. ikinci etapta ise kıssa mesafe yarışması düzelendi, temsili boğulma tehlikesi geçirenleri en kısa sürede sahile ulaştırmaya çalıştı.

Yerli ve yabancı turistlerin de ilgiyle ve şaşkınlıkla izlediği yarışmada 3 kategori sonunda en çok puan toplayan Zeki Mert Gücü birinciliği elde ederken, ikinci Ekrem Selçuk Kangal, üçüncü Serhat Akbulut oldu.

KETOB Başkanı Tayyar Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amacımız insanlara cankurtaranın önemini anlatmak. Bu organizasyonu düzenlediğimiz için mutluyuz. Yarışmacılar dereceye girebilmek için yoğun çaba harcadı" dedi. Kemer? düzenlenen yarışı sahilde bulunan yerli yabacı turistler de izledi. Yarışmaya KETOB Başkanı Tayyar Gül?ün yanı sıra Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, Kemer Belediye Başkan Yardırıcısı Mustafa Çulfa TURÇEV Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy da katıldı.






İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER