© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Canı sıkıldıkça denize iniyor

Bazı yayın organlarında Danimarkalı Svitzer firması için üretildiği ileri sürülürken IMO numarası ve adı bulunmayan römorkörün sık sık denize indiği görülüyor

Svitzer firmasının en on basın bildirisinde adı geçmeyen bir Türk deniz firmasından hiç söz edilmezken, Svitzer'in başarıları anlatıldı basın açıklması şöyle;

Önde gelen küresel çekme hizmeti sağlayıcılarından Svitzer, bugün 2300 Rampart Serisi'nden altı gemilik serinin son römorkörü olan Svitzer Babitonga'nın başarılı teslimatını duyurdu. Teslimat, Brezilya'nın dinamik denizcilik sektörüne hizmet eden filosunu güçlendiriyor. Bu önemli projenin tamamlanması, Svitzer'in Brezilya kıyı şeridi boyunca güvenli ve sürdürülebilir çekme hizmeti sunma taahhüdünün altını çiziyor.

Svitzer'in 2015 yılında Brezilya operasyonlarına başladığı Sao Francisco'daki Babitonga Körfezi'nden adını alan Svitzer Babitonga , şirket için özel bir öneme sahiptir. Brezilya tersanesi Rio Maguari tarafından inşa edilen Svitzer Babitonga , 2300 Rampart Serisinden bir Azimuth Stern Drive (ASD) römorkörüdür. Bu kardeş gemiler 13 knot azami hıza, 23,2 metrelik genel uzunluğa ve 70 tonluk bir bollard çekişine sahiptir. Svitzer Babitonga ayrıca Fifi-1 yangın söndürme yetenekleriyle donatılmıştır.

"Bu römorkör serisi, Brezilya kıyısı boyunca liman çekme işlemlerinde ve LNG operasyonlarını desteklemede önemli bir rol oynayacağı hayati öneme sahip yerel operasyonları desteklemek için özel olarak üretilmiştir," dedi Svitzer Americas Genel Müdürü Arjen Van Dijk. "Rio Maguari'ye bir dizi yüksek kaliteli ve güvenilir gemi teslim ettiği için ve gemilerdeki ve karadaki tüm meslektaşlarımıza müşterilerimize her gün güvenilir bir hizmet sundukları ve Brezilya'daki portföyümüzü birlikte büyütmeye katkıda bulundukları için teşekkür etmek istiyorum."

Römorkörlerin Fifi-1 kabiliyetleri, ülkenin enerji manzarası geliştikçe Svitzer'in Brezilya kıyılarını korumadaki rolünü güçlendirerek, Yüzen Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) operasyonlarını desteklemek için iyi donanımlı olmalarını sağlıyor.

Bazı Türk yayın organlarında ise, RAstar 2800 serisi Eskort Römorkörü şöyle  açıklanmiş28,4 metre uzunluğunda ve 80 tonluk etkileyici bir çekiş gücüne sahip.

 

İşte google'da yapılan bir araştırma ile  ortaya çıkan resimler şöyle

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER