© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Büyükçekmece'ye dev projeler

Yerel seçimlerin son haftasına girilirken, İstanbul?un ilçelerinde yarış da kızışıyor. Bu yarışın doruğa çıktığı ilçelerden biri de Büyükçekmece.

 Büyükçekmece'de Hasan Akgün geleneksel desteğine güvenirken; AK Parti adayı Celal Babayiğit birbiri ardına büyük projeler açıkladı ve taahhüt etti. Şu anda ilçenin gündemi daha çok bu projelerin oluşturduğu heyecan üzerine oturmuş durumda. Babayiğit'in en iddialı projelerinden biri ise Yat Limanı projesi.

 Yerel seçimlere sayılı günler kala Büyükçekmece'de seçim çalışmalarına hız veren AK Parti belediye başkan adayı Celal Babayiğit, Büyükçekmece için 100 büyük projeyle yola çıktıklarını belirterek, ipi göğüslemek için gün saydıklarını söyledi. Babayiğit'in bitiş tarihlerini vererek hazırladığı projeler ise ilçenin ulaşım, çevre, turizm, eğitim ve sosyal belediyecilik alanlarındaki kısa ve uzun vadeli ihtiyaçları göz önüne alınarak planlanmış. Babayiğit'in bütün projeleri sosyal medya ortamında ve Büyükçekmece sakinleri arasında şimdiden gündem oluşturmuş durumda.


 YAT LİMANI, BÜYÜKÇEKMECE'Yİ İSTANBUL'UN KAPISI HALİNE GETİRECEK
 Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Büyükçekmece sakinleri, özellikle Büyükçekmece'nin İstanbul'dan kopuk bir hayat sürdürdüğünü, bunun sona ermesi gerektiğini ileri sürüyorlar. Yat Limanı'na yanaşacak büyük turist gemileriyle turizm, ticaret ve sosyal canlılığın artacağını ifade eden ilçe sakinleri, bu projeyle ilçenin modernleşeceğini ve gelişeceğini ifade ediyorlar. Projenin sahibi Celal Babayiğit ise Yat Limanı projesiyle Büyükçekmece'yi İstanbul'un giriş kapılarından biri haline getireceklerini ifade etti. Babayiğit projeyle ilgili olarak; "İstanbul'dan Batı'ya doğru gidildiğinde, şehrin Beylikdüzü'nde sona erdiği gibi bir algı var. Bu doğru. Çünkü Beylikdüzü'nden sonra gelen Büyükçekmece şehirleşme açısından; belediyecilik açısından maalesef on yıllardır yerinde sayan bir ilçe. Belediye Başkanımız maalesef her dönem aynı şeyleri vadediyor. Her dönem, bir önceki dönemin vaadlerini yeniden kitaplaştırıp ikinci, üçüncü baskı olarak bastırıp dağıtıyor. Bizler de Büyükçekmeceliler olarak, belediyecilik anlamında kötü bir şakaya on yıllardır tahammül ediyoruz. Ama artık yeter. Burası artık ilçe bile değil, kasabalaşmış, köyleşmiş, atıl bir belde görünümündedir. Bunu hak etmiyor burası. Biz, geliştirdiğimiz alt-yapı ve üst-yapı projelerimizle Büyükçekmece'mizi bu atıl ve yorgun halinden kurtarıp dinamik bir kentsel kimliğe kavuşturacağız. Yat Limanı projemiz, ilçemize hem sosyal canlılık getirecek; hem de ticari ve turistik bir gelişme sağlayacaktır." diye konuştu.


 CELAL BABAYİĞİT: "İSTANBUL ARTIK BEYLİKDÜZÜ'NDE SONA ERMEYECEK!"
 Büyükçekmece için geliştirdiği 100 proje arasında dikkat çeken Metro Gar projesiyle ilgili de bilgi veren Celal Babayiğit, Türkiye'de bir ilk olan "Metro Gar" projesiyle İstanbul'u Büyükçekmece'nin kalbine bağlayacaklarını söyledi. Babayiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Metro Gar projesiyle Büyükçekmece'mizin ulaşım sorunun çözeceğiz. Bu projeyle İstanbul'un havasını Büyükçekmece'ye getireceğiz. Metro Gar'ın harika mimarisiyle bu alana kazandırdığı modern havayı ilçenin batısına doğru sürdüreceğiz. İlçemizin ortasından geçen E-5 Karayolunu yerin altına alacağız. Böylece iki dev projemiz birleşecek ve ilçemizin iki yakası bir araya gelecek. Bu projemizle Büyükçekmece'yi tanınmayacak kadar geliştireceğiz, modernleştireceğiz ve güzelleştireceğiz. Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi el ele verecek. Yeşil alanlar, parklar, yaşam alanları, kent ormanı, hayvanat bahçesi, yürüyüş ve spor parkurları gibi hizmetlerimizi bu alanda realize edeceğiz. Böylece Büyükçekmece'mizin uydu görüntüleri bile değişmiş olacak. Bu görüntüler artık daha yeşil, daha düzenli ve daha modern bir kentsel görünüme kavuşmuş olacak. İki büyük hastane projemiz, Yat Limanı projemiz, Teleferik ve Üniversite Kenti projelerimizle birlikte düşünüldüğünde, bu gelişmelerin Büyükçekmece'mizi baştan sona değiştireceği açıktır." Babayiğit, 31 Mart'tan itibaren kollarını sıvayacaklarını ve Büyükçekmece için hazırladıkları 100 projeyi bir bir hayata geçireceklerini, Büyükçekmece'yi artık bir "vaadler mezarlığı" olmaktan çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER