© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Büyükçekmece'de Göstermelik Denetim!

Büyükçekmece Belediyesi, Liman Başkanlığı yetkilerine mi özendi!

Kumburgaz sahilinde 5 vatandaşın bindiği teknenin alabora olmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün talimatı üzerine Zabıta ekipleri, sahilde tekne denetimi yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi?nden yaklaşık 20 kişilik ekip, Kumburgaz Sahili'ndeki plaja çekilen motorlu tekne ve Jet-Ski'nin sahiplerini ev ev dolaşarak buldu. Zabıta önce tekne sahiplerinin sürücü belgelerini, ruhsatlarını ve teknede bulunması gereken güvenlik ekipmanlarını kontrol etti. Ekipler yapılan incelemelerin ardından sürücülerin, tekne ve Jet-Skilerini sahilden 3 gün içerisinde kaldırmaları için tebligat verdi.

Zabıta tarafından yapılan denetlemeler ulusal basında geniş yer bulurken, akıllara zabıtanın tekneleri denetleme yetkisinin olup olmadığı sorusu takıldı. Ambarlı Liman Başkanlığı'na bağlı Büyükçekmece Belediyesi'nde bulunan tekneler zabıta tarafından nasıl denetlenebilir? Ayrıca "teknelerin liman kaydı, tekne sahiplerinin ehliyeti, ve can güvenliği tedbirleri" hususunda denetimlerde bulunan zabıta ekipleri tekne denetleme işinden ne kadar anlayabilir?

Sahiplerinden tekne ve jet-skilerini sahilden kaldırıp balıkçı barınaklarına götürmeleri istenirken, balıkçı barınaklarına para kazandırılmaya mı çalışılıyor?

Zabıtaya ne maksatla tekne denetleme işi yaptırıldı? Yoksa Büyükçekmece Belediyesi Liman Başkanlığı yetkilerine mi özendi!

Filiz YÜKSEL / Deniz Ticaret Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER