© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Bureau Veritas iptal sebebi sahtekarlık

BV'nin iptal sebebi açıklandı, Yanıltıcı sertifika düzenlediği ve Bureau Veritas adında bir şirket kurup Bakanlıktan gizlediği gerekçesi

Bureau Veritas isimli kuruluşun tüm yetkilerinin Ulaştırma bakanlığı tarafından iptal edildiği Deniz Ticaret Odasının 18 Ağustos 2014 tarihli sirküleri ile kamu oyuna duyurulmuştu. Ancak sirkülerde Bureau Veritas'ın yetkilerinin neden iptal edildiğini açıklayan bir gerekçe o sirkülerde ortaya konulmamış olup kamu oyunda bazı spekülasyonlara açmıştı.

Bu gün 02. eylül 2014 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 02.09.2014 tarih ve 41692 sayılı, Deniz ve İçsular düzenleme genel müdürü Cemalettin Şevli imzası imzası ile Bureau Veritas'ın yetkilerinin iptal gerekçesi açıklandı. Deniz Ticaret Odası da aynı yazıyı sirküler ile üyelerine duyurdu.

Bakanlıktan gelen yazıda iptal gerekçesi için aynen şöyle yazıyor.
Sea Wagner isimli gemi hakkında yanıltıcı sertifika düzenleyerek, geminin armatörünün mağduriyetine sebeb olması yargı kararları ile sabit olduğundan ve 01.04.2013 tarihinde Bureau Veritas deniz ve gemi sınıflandırma hizmetleri Ltd. Şti. adında bir şirket kurup, ilgili hizmet ve personelini bu yeni şirkete aktardığı ve bunu da 31.12.2013 tarihine kadar bakanlıktan gizlediği tespit edilmiştir

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Deniz ve İç sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Tersaneler ve Kıyı yapıları genel müdürlüğü ile hukuk müşavirliğinden oluşan komisyonun yaptığı değerlendirme sonunda Bureau Veritas isimli kuruluşun tüm yetkileri iptal edilmiştir.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER