© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

?Burada faciayı yaşıyoruz?

24 kişinin cesedine ulaşıldı

 Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; "7 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir." denildi.

'Burada dehşeti yaşıyoruz'
Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan faciayı şu sözlerle anlattı. Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.

Kurtaramayacağız diye korktuk
Bir mülteciyi denizden sağ kurtarmayı başaran Kaptan Salih Bayraktar da o anları şöyle aktardı: ?Erken saatlerde bir teknin battığını duyduk. Saat 08.00?e yaklaşıyordu. Önce balıkçı teknesi sandık. Deniz sert değildi. Balıkçı tekneleri için normal hava şartları vardı. Ağ atmış dönüyordum. Haberi alınca biz de kurtarmaya katıldık. Denizin üzerinde birinin çırpındığını gördük. Can yeleği vardı. Batıp çıkıyordu suya. Ancak yaşıyordu. Tekne yüksekti. Zor aldık korktuk alamayacağız diye. Ancak canlı olarak kurtardık. Yanında kız kardeşi vardı o yaşamıyordu. Bir de 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu aldık. Maalesef o da yaşamıyordu. Zor anlardı. Kurtardığımız 25 yaşlarındaki erkek Türkçe ?Kardeşim, kardeşim? diye dövünüyordu. Ancak Türk değillerdi. Suriyeli olduğunu tahmin ettik. Sorduk. Ancak hiç bir şey söylemedi. Sadece kardeşim diyerek ağlıyordu... Şoktaydı. Rumeli Feneri?ne getirdik. Üzerini değiştirdik. Ambulansa verdik.?










İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER